Bakan Yerlikaya açıkladı: 4 çete lideri yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, uluslararası uyuşturucu madde ticareti ve suç gelirlerinin aklanmasıyla ilişkilendirilen 4 ayrı suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen "Kuyu-4" operasyonunda, elebaşlarının da aralarında bulunduğu 62 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Operasyon sonucunda toplam 3 ton 67 kilogram uyuşturucu ve uyarıcı madde ele geçirildi. Bakan Yerlikaya, operasyonların ülkeyi zehir tacirlerinden temizlemek adına kesintisiz devam edeceğini belirtti.

Kay
Kaynak Kaynak: DHA
YAYINLAMA
08 Haziran 2024 10:23
GÜNCELLEME
08 Haziran 2024 10:25
Bakan Yerlikaya açıkladı: 4 çete lideri yakalandı
Kay
Kaynak Kaynak: DHA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, uluslararası uyuşturucu madde ticaretini ve suç gelirlerinin aklanmasını hedefleyen 4 ayrı organize suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen "Kuyu-4" operasyonu kapsamında, çetelerin elebaşlarının da aralarında bulunduğu toplam 62 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, operasyonun önemine vurgu yaparak, şu isimlerin ele geçirildiğini belirtti:

  1. Mert (Orhan) Ünğan,
  2. İbrahim Kurtar,
  3. Aydın Razaki,
  4. Recep Özyıldız.

Operasyon sonucunda elebaşlarının da içinde olduğu 62 şüphelinin yakalandığını açıklayan Bakan Yerlikaya, halka yönelik bir mesajda bulunarak, "Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; İster Uluslararası olsun, ister ulusal olsun ülkemizi zehir tacirlerinden temizlemeye kesinlikle kararlıyız. Zehir tacirlerine karşı operasyonlarımız aralıksız devam edecek." ifadelerine yer verdi.

Operasyon kapsamında yapılan tespitler sonucunda, 4 suç örgütünün ülkemiz ve diğer ülkeleri etkileyen uyuşturucu ticaretinden sorumlu olduğu belirlendi. Toplamda 3 ton 67 kilogram uyuşturucu ve uyarıcı maddenin ele geçirildiği bildirildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.