Yükseköğretim Kurumları Sınavının ilk oturumu başladı

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün başladı.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
08 Haziran 2024 10:00
GÜNCELLEME
08 Haziran 2024 11:28
Yükseköğretim Kurumları Sınavının ilk oturumu başladı
AK
Afife Kaya Editör

Bugün ve yarın, milyonlarca aday Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek. Sınav maratonu, Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile başladı.

Bugün itibarıyla Türkiye genelinde 3 milyon 120 bin 878 adayın katılımıyla gerçekleşen TYT, 9 bin 855 binada ve 176 bin 851 salonda düzenleniyor. Adaylara, Türkçe Testi'nde 40, Sosyal Bilimler Testi'nde 20, Temel Matematik Testi'nde 40, Fen Bilimleri Testi'nde 20 soru olmak üzere toplamda 120 soru yöneltilirken, adaylara 165 dakika süre veriliyor.

TYT'ye, Türkiye'nin yanı sıra KKTC'nin başkenti Lefkoşa ve Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de de katılım sağlanıyor. Bu kapsamda, 81 il ve KKTC'de 438 bin 684 görevli bulunuyor.

Sınav öncesinde, T.C. kimlik kartını kaybeden, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. kimlik numarası ve fotoğraf bulunmayan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlükleri sınav günleri açık bulunduruluyor.

Engelli adaylar için ise ayrı bir düzenleme yapıldı. Engel gruplarına göre oluşturulan tekli ve toplu salonlarda toplam 12 bin 848 engelli aday sınava katılırken, bu adaylara 3 bin 127 okuyucu ve işaretleyici yardımı sağlanıyor. Bu yıl, ek süreden faydalanma hakkı olmayan okuyucu veya işaretleyici yardımı alan engelli adaylara da 30 dakika ek süre veriliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.