Almanya'dan Türklere vize engeli

Almanya, 11 Haziran'dan itibaren Türk vatandaşlarından vize ücretlerini artırarak ve randevu alma sürelerini uzatarak seyahat süreçlerini zorlaştırıyor. Artık Türkler için vize ücreti 90 Euro olacak ve randevu almak neredeyse imkansız hale gelecek.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
08 Haziran 2024 12:13
GÜNCELLEME
08 Haziran 2024 13:45
Almanya'dan Türklere vize engeli
AK
Afife Kaya Editör

Almanya, 11 Haziran itibariyle Türk vatandaşlarından vize ücretlerini artırıyor ve randevu alma sürelerini uzatıyor. Artık bir Türk vatandaşı için vize ücreti 90 Euro olacak, ancak randevu almak neredeyse imkansız hale geldi. Alman Büyükelçiliği, "Vize randevusu 7 ayı bulabilir. Buna göre hesap edin. Listeye önceden adını yazdırmayan randevu da alamaz“ açıklamasıyla Türklerin vize alma sürecinin giderek zorlaştığını belirtti.

Bu durum iş insanlarını, öğrencileri ve ailelerini ziyaret etmek isteyenleri olumsuz etkiliyor. İş görüşmeleri için Avrupa'ya seyahat etmek, akrabaları ziyaret etmek veya düğünlere katılmak artık büyük bir zorluk haline geldi. Kaçak yollarla sınıra geçenlerin ise yaşadığı riskler artıyor.

Almanya, Türkiye'deki temsilciliklerinden yapılan açıklamada, "Bekleme süresi 7 ayı bulabilir“ diyerek durumu netleştirdi. Vize randevusu alabilenlerin görüşmeye çağrıldığı ancak bu sürecin de uzun olduğu belirtildi. Türkiye'deki temsilciliklerde vize başvurularının uzun inceleme süreleri olduğu da vurgulandı.

Türk vatandaşlarına yapılan uyarıda, "Vize başvurusu için öncelikle başkonsolosluklar ya da elçiliğin bekleme listesine kayıt yaptırmanız çok önemli. Vize randevuları bu başvurulardaki kronolojik (tarihi) sıraya göre değerlendirmeye alınacaktır. Eğer bu listeye yazılmakta gecikirseniz, vize randevu talebiniz dikkate alınmayabilir ya da planladığınız geziden sonraki bir tarihe randevu verilebilir" denildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.