Tarihi Kentler Birliğinin başkanlığına Mansur Yavaş seçildi

Mansur Yavaş, CHP'nin 424 delegesi bulunduğu Tarihi Kentler Birliği seçiminde 495 oy alarak başkan olmayı başardı. AK Parti ve MHP'nin adayı olan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk ise 426 delegesi olmasına rağmen 221 oy alabildi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
08 Haziran 2024 18:38
GÜNCELLEME
08 Haziran 2024 19:04
Tarihi Kentler Birliğinin başkanlığına Mansur Yavaş seçildi
AA
Kaynak AA

Pendik'te bir gerçekleştirilen genel kurulun divan başkanlığını Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç yürüttü.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş ile Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Tarihi Kentler Birliği Başkanlığı için yarıştı.

Mansur Yavaş, oylama öncesi basına verdiği demeçte, Beypazarı Belediye Başkanlığı döneminde bu birliğe kurucu üye olduğunu söyledi.

Birliğin kuruluşundan bu yana güzel çalışmalar yaptığını belirten Yavaş, tarihin ve kültürün korunmasının atalarımıza karşı en büyük borcumuz olduğunu vurguladı.

Yavaş, “ Bunların geleceğe uzanması lazım ve bunun da sonuçlarını ben Beypazarı'nda gördüm, Ankara'da da göreceğiz. Hem kültürümüzü koruyoruz hem gelecek kuşaklara aktarıyoruz” dedi.

Mansur Yavaş, bu çalışmaların turizme katkı sağladığını ve istihdamı artırdığını kaydetti.

"CHP'nin yerinde olsaydım bu konuda hassas davranır aday bile çıkartmazdım"

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk ise dünyanın en tarihi şehirlerinden birisinin başkanı olarak aday olduğuna işaret etti.

Öntürk, Hatay ve Türkiye'nin tarihi eserlerini ayağa kaldırmak istediklerini belirterek  şöyle dedi:


Meclis toplantısına katılan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da oyunu kullandı.

İmamoğlu, "Mansur Yavaş Başkanımızın ve değerli heyetinin Tarihi Kentler Birliğinde iz bırakacağına eminim. İnşallah güzel bir dönem olur." Sözleriyle Yavaş’a destek verdi.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada, geçerli 716  oyun 495'ini alan Mansur Yavaş, Tarihi Kentler Birliği Başkanı seçildi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk ise 221 oyda kaldı. Böylece Cumhur İttifakı bu seçimde de büyük fire verdi.

Ekrem İmamoğlu da, 515 oyla Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) başkanı seçilirken rakibi  Ak parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç 250 oyda kalmıştı.

Bunun ardından bazı Ak Partili üyelerin İmamoğlu lehine oy kullandığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu yönde oy kullananların belirlenmesini istediği iddiaları ortaya atılmıştı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.