YKS'de Çıkan Oppenheimer Sorusu Sosyal Medyada Gündem Oldu

YKS'nin ilk oturumu TYT’de Oscar alan Amerikalı fizikçi Oppenheimer’ın hayatını anlatan filmle ilgili soru Twitter'da en çok konuşulan konular arasına girdi.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
08 Haziran 2024 19:38
GÜNCELLEME
08 Haziran 2024 20:07
YKS'de Çıkan Oppenheimer Sorusu Sosyal Medyada Gündem Oldu
EK
Ersin Küçükbarak Editör


Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün yapıldı. Milyonlarca öğrenci bir üniversiteye yerleşebilmek için ter döktü.

Sınavın ardından Felsefe bölümünde yer alan bir soru gündem oldu.

Amerikalı fizikçi Robert Oppenheimer'la ilgili soru YKS'de çıktı. Bu soru sosyal medyada gündem oldu. Oppenheimmer bir anda X’te en çok konuşulan konular arasına girdi.

Oppenheimer filmini izleyen sosyal medya kullanıcıları soruyu zorlanmadan yanıtladıklarını belirtirken filmin konusu, oyuncu kadrosu da araştırılmaya başlandı.

TYT'de çıkan Robert Oppenheimer sorusu ve cevabına ilişkin henüz bir açıklama gelmedi.

Oppenheimer kimdir?

Julius Robert Oppenheimer, 22 Nisan 1904 yılında New York 'ta doğdu.

Manhattan Projesi'nin başında yer alan Amerikalı teorik fizikçinin içinde olduğu bu çalışmalar  II.Dünya Savaşı sırasında atom bombasının geliştirilmesiyle sonuçlandı.

Oppenheimer, bu nedenle "atom bombasının babası" olarak anıldı.

Harvard Üniversitesi'nden fizik lisansı ve doktora derecesi alan Oppenheimer, Göttingen Üniversitesi'nde Alman fizikçi Max Born ile çalışmalar yaptı.

Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley'de profesör olan ünlü fizikçi, Manhattan Projesi'nin başında yer aldı ve Los Alamos Laboratuvarı'nı kurdu.


Atom bombasının kullanılması ve yüzbinlerce insanın hayatını kaybetmesi sonrası Oppenheimer, nükleer silahların yayılmasını önlemek için çaba sarfetti.

Oppenheimer'in Bilimsel Çalışmaları

Oppenheimer, teorik fizik alanında kuantum mekaniği, görelilik teorisi ve parçacık fiziği gibi konulardaki önemli çalışmalarıyla dikkat çekti.

 Oppenheimer-Phillips Süreci olarak bilinen, radyoaktivite hesaplama yöntemini geliştiren ünli fizikçi,"Kara delik" teriminin ilk defa kullanıldığı bilimsel makaleyi kaleme alan isim oldu.

Gırtlak kanserine yakalanan Oppenheimer, 18 Şubat 1967 yılında New York'ta hayatını kaybetti.

Oppenheimer, bilimsel dehası ve modern fiziğin öncülerinden biri olarak saygı görmesine rağmen atom bombasının yıkıcı gücüyle ilişkilendirildiği için eleştirilmektedir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.