Kılıçdaroğlu’ndan Akşener, Erdoğan görüşmesini değerlendirdi

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti'nin Kurucusu ve eski Genel Başkanı Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesini "Eğer, Erdoğan’ın talebi üzerine Sayın Akşener bu görüşmeyi yaptıysa, bu Erdoğan’ın gücüne teslim olmak demektir" şeklinde değerlendirdi.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
08 Haziran 2024 23:01
GÜNCELLEME
08 Haziran 2024 23:08
Kılıçdaroğlu’ndan Akşener, Erdoğan görüşmesini değerlendirdi
EK
Ersin Küçükbarak Editör

Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan-Akşener görüşmesini Sözcü'den Saygı Öztürk'e değerlendirdi.

Bu görüşme davetinin kimden geldiğinin önemli olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, görüşmenin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daveti üzerine gerçekleşmiş olması halinde bunun Erdoğan’ın gücüne teslim olmak anlamına geleceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, tam tersi bir durum varsa bu kez de Akşener’in görüşme istemesinin gerekçelerini kamuoyuna açıklaması gerektiğini vurguladı.

İyi Parti Genel başkanı Müsavat dervişoğlu’nun bile devre dışı bırakıldığının anlaşıldığını belirten Kılıçdaroğlu, böyle bir görüşmenin parti ahlakına uymadığının altını çizdi.

Kılıçdaroğlu, uzun yıllar bir partinin genel başkanlığını yapmış birisinin partisini devre dışı bırakarak Erdoğan’la görüşmesinin etik olmadığı değerlendirmesinde bulundu.

Akşener’in görüşme öncesi mutlaka partisine bilgi vermesi gerektiğini de belirten Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Görüşme talebinin kimden geldiği önemli”


“Partisine bilgi vermesi gerekirdi”




Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.