CHP 'çay' mitinginin ardından 'buğday' mitingine hazırlanıyor...

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Tekirdağ ziyaretinde 'buğday' mitingi yapacaklarını açıkladı.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
09 Haziran 2024 13:55
GÜNCELLEME
09 Haziran 2024 14:01
CHP 'çay' mitinginin ardından 'buğday' mitingine hazırlanıyor...
DHA
Kaynak DHA

Özgür Özel, İzmir programı kapsamında Bayraklı Kulalılar Derneği 12'nci Geleneksel Keşkek Günü etkinliğine katıldı. Etkinlikte yaptığı konuşmada, İzmir'de Manisalılarla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Özel, İzmir'de İzmir kütüğüne kayıtlı kişilerden sonra ikinci yoğun kaydın Manisa kütüğüne kayıtlı kişilerden oluştuğunu söyledi.

Özellikle Bayraklı'da her 4 kişiden birinin Manisa ile bağlantısı olduğunu söyleyen Özel, "Genç Cumhuriyet kalkınmayı hayata geçirirken Kula gibi bir ilçede fabrika kuruldu. 1937'den 1952'ye kadar Kula'daki bu fabrikada 3 bin işçi çalıştı. Limana ve tren yoluna uzak olduğu için ulaşım maliyetleri yüksekti. Bu fabrikayı İzmir Bayraklı'ya taşıdılar. Şimdi olsa fabrika taşınır İzmir'den, yeni işçi alırlardı. Ama Atatürk'ün kurduğu fabrika Bayraklı'ya taşınırken işçiler beraber gelmiş ve aileler lojmanlara yerleşmişti. Bayraklı, çok sayıda Kulalı'nın dedesinden, babasından yerleşerek kaldığı bir yer olmuştur" diye konuştu. Manisa seçimlerinde Kulalıların önemli katkıları olduğunu hatırlatan Özel, "Manisa'da, cumhuriyet tarihinde, hiç merkezde belediye, büyükşehir kazanmamıştık. Sizlerin desteğiyle yüzde 59 oyla Manisa'yı kazandık" dedi. Dernekçiliğin özveriyle yapılan bir iş olduğunu anlatan Özel, CHP'li tüm belediyelerin dernek temsilcilerine açık olduğunu söyledi.

Buğdayın fiyatı yüzde 12 arttı

Konuşmasında buğday fiyatlarına da değinen Özel, "Keşkek buğdaydan yapılır. Buğday, en temel beslenme aracı olan ekmeğimizi yaptığımız, geleneksel ürünlerde hep kullandığımız temel besin maddemizdir. Ama bir de bunu üretenler var. İç Anadolu'da ve birçok yerde buğday tarımı yapılıyor. Geçen yıl buğday 8 lira 25 kuruştu. Bütün girdiler yüzde 100'den fazla arttı. Mazot arttı, gübre arttı. Ama buğday fiyatı sadece yüzde 12 arttı. Maalesef böyle olunca 11 lira maliyeti olan buğday, 9 liradan satılmak zorunda kalınca üreticisi perişan oldu. Geçen hafta bugün, Rize'de çay mitingindeydik. Çayın maliyeti 19 lira, çaya 17 lira fiyat verdiler. Ülkeyi yönetenler, maliyetin altında fiyat vererek çay ve buğday üreticisini maliyetlerin altında fiyatlarla perişan ediyor. Önümüzdeki dönem fındık, üzüm fiyatları açıklanacak. Geçen hafta Rize'nin sesini duyurduk. Adana'da büyük isyan vardı, orda da konuşmuştuk. Şimdi ilan ediyorum. Bu fiyat üreticiyi perişan ediyor, isyan büyük. Önümüzdeki cuma günü CHP olarak buğday üreticisinin sesini Türkiye'ye duyurmak için hep birlikte Tekirdağ'a gidiyoruz, buğday mitingi yapıyoruz" dedi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.