Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu kimdir?

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
09 Haziran 2024 14:40
GÜNCELLEME
09 Haziran 2024 14:51
Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Dr. Yavuz Yörükoğlu, Türkiye'nin tanınmış kalp ve damar cerrahlarından biridir. 1955 yılında Ankara'da doğan Yörükoğlu, ülkemizin ünlü bilim adamlarından, Çocuk Psikiyatrisi Uzmanı rahmetli Prof. Dr. Atalay Yörükoğlu'nun oğludur. Uzun ve başarılı kariyeri boyunca yurt içinde ve yurt dışında birçok önemli görevde bulunmuş, sağlık sektörüne önemli katkılar sağlamıştır.

Eğitim ve Erken Yaşam: Dr. Yavuz Yörükoğlu'nun çocukluk yılları ve ilkokulun ilk üç senesi ABD'de geçti. İlkokul, ortaokul ve liseyi TED Ankara Koleji'nde tamamladı. 1979 yılında İstanbul Tıp Fakültesi'nden mezun olan Yörükoğlu, uzmanlık eğitimini Hacettepe Üniversitesi Kalp-Damar Cerrahisi Bölümü'nde tamamladı.

Yurtdışı Deneyimi ve Uzmanlık: Vatani görevini tamamladıktan sonra, Dr. Yörükoğlu İngiltere'ye giderek Cambridge Üniversitesi, Papworth Hospital'da bir yıl ve Londra St. Thomas Hastanesi'nde iki yıl çalıştı. Yurda dönüşünde SSK Ankara Hastanesi'nde şef muavini ve şef olarak görev yaptı. 1984 yılında Doçent olan Yörükoğlu, SSK Etlik İhtisas Hastanesi'nde kurucu başhekim olarak görev aldı.

Akademik Kariyer ve Özel Sektör: 1998 yılında ABD Alabama Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde misafir öğretim üyesi olarak çalışan Dr. Yörükoğlu, Türkiye'ye dönüşünde mesleğine özel sektörde devam etti. 2005 yılında Ankara Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi ABD kurucu kadrosunda yer aldı ve 2006 yılında Profesör unvanını aldı. Yedi yıl boyunca bu üniversitede öğretim üyesi olarak görev yaptı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.