Fransa'da siyasi gücünü artıran Le Pen’den “ Mültecileri evlerine göndereceğiz” sözü

Aşırı sağcı Marine Le Pen, Avrupa Parlamentosu seçimlerindeki zafer sonrası göçmenleri geri gönderecekleri sözünü tekrarlarken Fransız halkının günlük sorunlarını ele almayı başardıklarını dile getirdi.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
10 Haziran 2024 10:23
GÜNCELLEME
10 Haziran 2024 11:03
Fransa'da siyasi gücünü artıran Le Pen’den “ Mültecileri evlerine göndereceğiz” sözü
EK
Ersin Küçükbarak Editör


Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri Fransız siyasetini karıştırdı.

Marine Le Pen liderliğindeki aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi’nin (RN), yüzde 31,50 oy oranına ulaşması dengeleri alt üst etti.

Emmanuel Macron'un Rönesans partisi ise yüzde 15,2 oranıyla ikinci sırada kalırken Fransa Cumhurbaşkanı parlamentoyu feshederek erken genel seçim kararı aldı.

Mültecileri geri gönderme sözü 

Aşırı sağcılar zaferlerini kurlarken Le Pen’in gündeminin ilk sırasında yine göçmenler vardı.

Le Pen, sonuçları değerlendirirken,  ayırt etmeden tüm mültecileri evlerine gönderecekleri sözünü verdi.

" Fransız halkının gücüne hazırız, bize güvenin "

"Fransız halkının gücüne hazırız, bize güvenin." diyerek yaklaşan seçim öncesi  iktidar sinyali veren Le Pen,  Fransa'yı en iyi şekilde temsil ettiklerini öne sürdü.

Le Pen, partisinin,  göç, yaşam maliyeti, güvensizlik duygusu gibi Fransız halkının günlük sorunlarını ele almayı başardığını savundu.

"Bizi durdurmak çok zor"

RN Senatörü Aymeric Durox da, "Bizi durdurmak çok zor olacak. Artık her yerdeyiz." sözleriyle yükselmeye devam edecekleri mesajı verdi.

Hayatın her alanından, her meslekten seçmenleri olduğunu savunan Durox, "Artık bizim için imkânsız olan hiçbir kale yok." Değerlendirmesinde bulundu.

"Fransızlar değişim istiyor"

Avrupa seçim kampanyasını yöneten 28 yaşındaki RN Başkanı Jordan Bardella, sonuçları Fransız vatandaşlarının değişim isteği şeklinde yorumladı.

Fransa'da umut rüzgarı estiğini ve daha yeni başladıklarını belirten Bardella,  Emmanuel Macron’u zayıf bir başkan olarak niteledi.

Rdella, zaten  Parlamentoda mutlak çoğunluğa sahip olmayan Macron’un  şimdi Avrupa Parlamentosu'nda da hareket kabiliyetinin daraldığını ifade etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.