Yapay zeka kullanarak sınavda kopya çekerken yakalandı

Isparta'da, üzerine özel elektronik düzenek yerleştirip YKS Temel Yeterlilik Testi'nde yapay zeka kullanarak kopya çeken M.E.E., polisin dikkati sayesinde yakalandı.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
10 Haziran 2024 13:41
GÜNCELLEME
10 Haziran 2024 14:18
Yapay zeka kullanarak sınavda kopya çekerken yakalandı
EK
Ersin Küçükbarak Editör

YKS’de tüm Türkiye’de eşit ve adil bir sınav için önlemler alındı.

Sınav noktalarında kuş utmayan polis, yeni nesil bir kopa girişimini  de dikkatiyle önledi.

 8 Haziran'da gerçekleştirilen TYT'ye katılan M.E.E.'nin hareketlerinden şüphelenen Isparta İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri olaya müdahale etti.

Polis, M.E.E.'yi sınav esnasında salondan çıkardı.

Yapılan detaylı aramada M.E.E’nin ayakkabısının iç astarında kopya düzenekleri ele geçirildi.

Sınavda kopya çektiği belirlenen M.E.E.'nin üzerinde 'router' denilen ve internet bağlantısı sağlayan cihazın yanı sıra  kredi kartı görünümünde cep telefonu, düğme görünümü verilmiş kamera ve kulaklık bulundu.

Kopya girişiminden 2 kişi yakalandı

Router cihazıyla internet bağlantısı sağlayan şüphelinin  düğme görünümü verilmiş kameraya soruyu okutup yapay zekaya gönderdiği anlaşıldı.

Yapay zekanın da kendisine gönderilen  soruyu çözüp, cevabını kredi kartı görünümündeki cep telefonu aracılığıyla şüpheliye kulaklık üzerinden ilettiği ortaya çıktı.

M.E.E, '6114 sayılı Ölçme ve Seçme ve Yerleştirme Merkezi Hizmet Kanununa muhalefet' suçu kapsamında gözaltına alındı.  Kopya çekerken M.E.E’ye yardım ettiği gerekçesiyle A.B. de yakalandı. İşlemleri sonrası mahkemeye çıkarılan  M.E.E. tutuklanırken A.B. serbest bırakıldı.

Ayakkabısının astarını yırtıp,  altına yerleştirmiş

Şüphelinin sınav öncesi elektronik düzeneği ayakkabısının satarının altına yerleştirdiği, sınav salonuna girişteki kontrollerden geçtikten sonra tuvalete giderek ayakkabısından çıkardığı düzeneği üzerine yerleştirip  kulağına da kulaklık taktığı belirlendi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.