Sis şiiri kimin? Sis şiiri hangi kitapta yer alıyor?

Dün gerçekleşen AYT sınavında yer alan "Sis" şiiri ile ilgili sorunun cevabı öğrenciler tarafından merak edildi. Peki Sis şiiri kimin? Sis şiiri hangi kitapta yer alıyor?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
10 Haziran 2024 15:21
GÜNCELLEME
10 Haziran 2024 15:27
Sis şiiri kimin? Sis şiiri hangi kitapta yer alıyor?
SM
Suat Mutlu Editör

Türk edebiyatının önemli isimlerinden Tevfik Fikret, Cumhuriyet devrine de ışık tutan fikirleri ve şiirleriyle tanınır. Fikret'in "Sis" isimli şiiri, dönemin yönetimini ve sıkıntılarını eleştiren önemli bir eserdir. Bu şiirde, İstanbul'u bir kişi gibi düşünerek onunla konuşur ve böylece dönemin genel bir manzarasını çizer.

"Sis" Şiirinin Özellikleri ve İçeriği

"Sis" şiiri, hem orijinal hali hem de günümüz Türkçesiyle Ahmet Muhip Dranas'ın hazırladığı Tevfik Fikret'in "Rübab-ı Şikeste" isimli kitabında yer almaktadır. Şiir, Fikret'in İstanbul'a yönelik duygularını ve eleştirilerini etkileyici bir dille ifade eder.

Tevfik Fikret'in Eleştirileri

Tevfik Fikret, "Sis" şiirinde dönemin yönetimi ve sosyal sorunlarına dikkat çeker. Şiir, İstanbul'un üzerindeki sis metaforunu kullanarak, şehrin ve ülkenin karanlık dönemini anlatır. Fikret, şiirinde İstanbul'u bir kişilik olarak ele alarak, şehirle adeta konuşur ve yaşanan sıkıntıları dile getirir.

Rübab-ı Şikeste ve Tevfik Fikret'in Diğer Eserleri

"Sis" şiiri, Tevfik Fikret'in "Rübab-ı Şikeste" isimli kitabında yer alır. Bu kitap, Fikret'in en önemli şiirlerinin toplandığı bir eserdir. Ahmet Muhip Dranas tarafından günümüz Türkçesiyle hazırlanan bu eser, Fikret'in fikirlerini ve edebi yeteneğini modern okurlara ulaştırır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.