S&P Global Kıdemli Direktörü Gill’den çarpıcı Türkiye ekonomisi analizi ve dolar tahmini

S&P Global Kıdemli Direktörü Gill, 2027 yılı sonuna kadar Türkiye'de tek haneli enflasyon görmediklerin i belirterek Türkiye ekonomisi analizlerini paylaştı. Gill, yıl sonunda dolar/TL kuruna ilişkin de tahminde bulundu.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
10 Haziran 2024 15:32
GÜNCELLEME
10 Haziran 2024 15:54
S&P Global Kıdemli Direktörü Gill’den çarpıcı Türkiye ekonomisi analizi ve dolar tahmini
EK
Ersin Küçükbarak Editör

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global Kıdemli Direktörü Frank Gill, CNBC-e’ye Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmeler yaptığı  özel bir röportaj verdi.

Ekonomim'in derlediğine göre Türkiye’nin kredi notunda bu yıl bir artış daha olabileceğini belirten Gill, döviz rezervlerindeki trendi de pozitif olarak niteledi.

Gill, TL’nin reel olarak günü koruyabileceğini, ancak bunun ihracatçılar açısından zorluklar yaratabileceğini ifade etti.

Türkiye’nin sıcak paradan çok kalıcı doğrudan yatırımları çekmeye odaklanmasının önemine işaret eden Gill, bunun gelecekteki kredi notu için de belirleyici parametrelerden biri olacağına işaret etti.

Gill, “Bence bu para gidecek. Bu yüzden de Türkiye kalıcı ve doğrudan yatırımı çekmeli ve sermayeyi yeniden temel alarak inşa etmeli. Türkiye'nin avantajlarına yatırım yapılmalı” değerlendirmesinde bulundu.

Bu yıl için yüzde 57’lik bir enflasyon oranı öngördüklerini aktaran Gill, 2027 yılı sonuna kadar da tek haneli enflasyon ihtimali görmediklerini dile getirdi.

Gill, yıl sonu dolar kuruna ilişkin öngörülerini de paylaştı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.