Polisi şehit eden suç örgütü üyelerine 146’şar yıl hapis talebi

Kağıthane'de polis memuru Hakan Telli'nin şehit edilmesi ve bir polis memurunun yaralanması olayına karışan suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında, 51 sanık hakkında 5 yıldan 146 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
10 Haziran 2024 17:20
GÜNCELLEME
10 Haziran 2024 17:42
Polisi şehit eden suç örgütü üyelerine 146’şar yıl hapis talebi
AA
Kaynak AA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 32'si tutuklu, 3'ü firari olmak üzere toplam 51 sanık şüpheli olarak yer aldı. Müşteki olarak ise 15 kişi belirlendi. İddianamede, 19 Ağustos 2023 tarihinde Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğüne yapılan bir ihbar üzerine Hamidiye Mahallesi Şehit Hakan Öner Sokak'ta uyuşturucu ticareti yapıldığı bilgisi üzerine polis memurları Hakan Telli, A.Y.Ç. ve B.Ö.'nün bölgeyi izlemeye aldıkları belirtildi.

Sanıklar Görkem Doğan ve Kadir Taşdemir'in 25 Ağustos 2023'te motosikletle olay yerine geldikleri, Taşdemir'in elinde beyaz bir poşetle binadan çıktığı ve polisler tarafından durdurulduğu aktarıldı. Yapılan aramada, Taşdemir'in poşetinde "Uzi" olarak bilinen bir otomatik tüfek bulunduğu ifade edildi. Bunun üzerine polis memurları Telli ve A.Y.Ç'nin adresin kapısını çaldığı, içeriden koşuşturma ve 'sus' sesleri gelmesi üzerine Telli'nin takviye ekip çağırmak için telefon görüşmesi yaptığı sırada, Ozan Anucur'un elinde silahla kapıyı yarım araladığı belirtildi.

Polis memuru A.Y.Ç'nin, Anucur'un silahını almak için hamle yaptığı, bu sırada Anucur ile boğuşarak dairenin içine düştükleri, içeriden polislere ateş açıldığı ifade edildi. Dairede Ozan Anucur'un yanı sıra Diyar Anucur ve Akın Arsakay'ın da bulunduğu kaydedildi. Anucur'un polis A.Y.Ç'nin silahını alarak başına doğrulttuğu ancak silahın ateş almadığı belirtildi.

Silahla yaralanan polis memurları Telli ve A.Y.Ç'nin daireden çıktıkları, Telli'nin bina içinde bulunan polis memuru B.Ö. ile iki kat aşağı indiği ve apartman sakinlerinin yaralı A.Y.Ç'ye yardım ettiği anlatıldı. Bu sırada Diyar Anucur'un elinde uzun namlulu silahla, Ozan Anucur ve Akın Arsakay'ın ise tabancayla merdivenlere doğru koşarak yaralı polislerin yanından geçip kaçmaya çalıştıkları kaydedildi.

Sanıkların otopark kapısını zorlayarak kaçmaya çalıştıkları ancak başarısız oldukları, bu esnada polislere silah doğrulttukları, bunun üzerine polisin açtığı ateş sonucu Diyar Anucur'un vurularak öldüğü, diğer iki sanığın ise tekrar otoparka geri döndüğü ve daha sonra teslim oldukları ifade edildi. Olayda polis memuru Hakan Telli'nin şehit olduğu, A.Y.Ç'nin ağır yaralandığı ve Diyar Anucur'un hayatını kaybettiği kaydedildi.

İddianamede, olayda kullanılan silahların kriminal raporlarına da yer verilerek, ele geçirilen "kalaşnikof" marka tüfeğin yasak ve vahim nitelikte olduğuna dikkat çekildi. Ayrıca, suç örgütünün uyuşturucu ticareti ve silah ticareti yapmak için bu adresi hücre evi olarak kullandığı tespitine yer verildi.

Örgüt liderleri Ozan Anucur, Sinan Anucur, Serhat Anucur ve Yılmaz Burak'ın "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürme", "kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs", "uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama", "izinsiz olarak ateşli silah ve mermileri ülkeye sokma, imal etme, nakletme ve satma" gibi suçlardan 107 yıl 4 ay ile 146 yıl arasında değişen hapis cezalarıyla cezalandırılmaları talep edildi. Diğer sanıklar için ise 5 yıldan 97 yıla kadar hapis cezası istendi.

İddianame İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi ve sanıklar eylülde hakim karşısına çıkacak.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.