Yasal takibe düşenlerin sayısı arttı

Bireysel kredi veya kredi kartı borçlarından dolayı yasal takibe düşen kişi sayısında 2024 yılı Nisan ayında önemli bir artış yaşandı. Türkiye Bankalar Birliği'nin verilerine göre, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla %42'lik bir artışla 602 bin kişi yasal takibe intikal etti. Aynı dönemde, tasfiye edilecek bireysel kredi alacakları da %79 artarak 66 milyar TL'ye yükseldi. Bu artışlar, bireylerin mali durumlarına ilişkin endişeleri artırıyor ve finansal istikrar açısından dikkatle takip ediliyor.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
10 Haziran 2024 17:50
GÜNCELLEME
10 Haziran 2024 18:46
Yasal takibe düşenlerin sayısı arttı
AK
Afife Kaya Editör

Bireysel kredi veya kredi kartı borcu sebebiyle yasal takibe düşen kişi sayısında dikkat çeken bir artış yaşanıyor. Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) verilerine göre, 2024 yılının Nisan ayında, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yasal takibe intikal eden kişi sayısında belirgin bir yükseliş gözlendi.

Ocak-Nisan döneminde, bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe düşen kişi sayısı 429 bin kişi olarak kaydedilirken; aynı dönemde bireysel kredi borcundan dolayı yasal takibe düşen kişi sayısı ise 355 bin kişi olarak belirlendi.

2024 yılı Ocak-Nisan döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre yasal takibe intikal eden kişi sayısı %42 artarak 602 bin kişiye yükseldi.

Risk Merkezi'nin verilerine göre, Nisan 2024 itibarıyla bireysel kredi kartları da dahil olmak üzere bireysel kredilerde tasfiye edilecek alacaklar, bir önceki yılın aynı dönemine göre %79 artışla 66 milyar TL'ye ulaştı. Bu artışlar, bireylerin mali durumlarına yönelik endişeleri artırırken, finansal istikrar açısından da dikkatle izleniyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.