Yandere Simülator nedir?

İstanbul’da bir ortaokul öğrencisi C.K. okul arkadaşı G.N.Ç. ile arasında çıkan tartışmanın ardından kız arkadaşının yüzüne önce biber gazı sıktı ardından da bıçakladı. Olayın arkasında Yandere Simülator adlı oyunun olduğu iddia ediliyor. Peki Yandere Simulator nedir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
10 Haziran 2024 18:16
GÜNCELLEME
10 Haziran 2024 18:26
Yandere Simülator nedir?
SM
Suat Mutlu Editör

Yandere Simulator, Amerikalı oyun geliştirici Alex Mahan tarafından geliştirilen tamamlanmamış bir gizlilik ve aksiyon video oyunudur. Oyun, "YandereDev" olarak da bilinen Alex Mahan tarafından çevrimiçi olarak daha iyi bilinen bir Amerikalı oyun geliştirici olan Alex Mahan tarafından geliştirilmiştir. Oyun, Ayano Aishi adında takıntılı bir aşık kız öğrenciye odaklanır, takma adı "Yandere-chan" olan, ve bu kız öğrenci kendi senpaisinin dikkatini çeken herkesi ortadan kaldırmayı kendisine görev edinmiştir.

Oyunun Hikayesi ve Oynanışı

Yandere Simulator'da oyuncular, Japon lisesi öğrencisi olan Ayano Aishi'yi kontrol ederler, kendisine "Senpai" olarak hitap edilen Taro Yamada adında bir diğer öğrenciye şiddetli bir şekilde aşık olmuştur. Oyunun on haftalık sürecinde, farklı kızlar Taro'ya aşık olur ve Ayano için ortadan kaldırılacak hedefler haline gelir. Oyuncular, bu rakipleri ortadan kaldırmak için kaçırma, işkence, zehirleme, elektrik verme, eşleştirme yapma, ihanet etme ve boğma gibi çeşitli yöntemler kullanabilirler. Oyun aynı zamanda oyuncuların diğer okul kızlarıyla arkadaşlık kurmalarına, mini oyunlar oynamalarına ve bir hizmetçi kafe mini oyunu oynayarak para kazanmalarına da olanak tanır. Kazanılan parayla dükkanlardan farklı türdeki eşyalar satın alınabilir.

Oyunun benzersiz bir yanı, karakterin akıl sağlığı ölçeğidir. Cinayet işlemek Ayano'nun akıl sağlığını azaltır, onu giderek daha rahatsız edici ve dengesiz görünmeye iter. Bu değişiklik, oyunun grafikleri ve arka plan müziği tarafından da yansıtılır.

Eleştirel Tepkiler

Yandere Simulator, içeriği ve temaları nedeniyle eleştirilere maruz kalmıştır, özellikle de cinsellik ve cinayet temaları üzerine. Eleştirmenler ayrıca oyuncuların polis tarafından tespit edilmekten kaçınmak için kedileri öldürmelerine olanak tanıyan güncellemeler konusunda da endişelerini dile getirdiler. Ancak tüm bu tartışmalara rağmen, bazı oyuncular oyunun sosyopati simülatörü olarakki artılarından memnunlar.

2017'de Kotaku'dan Cecilia D'Anastasio, oyunun intihar, zorbalık ve bipolar bozukluğu romantize ettiği eleştirilerine dikkat çekti. YandereDev, oyunun takıntılı, şiddet dolu bir takipçi tipi üzerine odaklandığını ve kadın klişeleri üzerine değil, dedi.

Twitch Yasaklaması

2016 yılında, Twitch Yandere Simulator'ü yasaklanmış oyunlar listesine ekledi. YandereDev, Twitch'in bu yasağı açıklamadığını ve küçük değişiklikler yapmaya istekli olduğunu ancak oyunun temel oyun mekaniklerinden ödün vermek istemediğini belirterek bu yasağı eleştirdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.