Prof. Dr. Ali Ayhan kimdir?

Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı'nda öğretim üyeliği yapan Prof. Dr. Ali Ayhan kimdir? Prof. Dr. Ali Ayhan neden ve ne zaman öldü?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
10 Haziran 2024 18:30
GÜNCELLEME
10 Haziran 2024 18:33
Prof. Dr. Ali Ayhan kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Ali Ayhan, 1940 yılında Mersin'in Anamur ilçesinde dünyaya geldi. Ayhan, tıp eğitimini İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamladıktan sonra Hacettepe Üniversitesi'nde uzmanlık eğitimini aldı. Amerika'da çeşitli çalışmalar yaptıktan sonra Türkiye'ye döndü ve jinekolojik kanserler üzerine önemli araştırmalara imza attı.

2007'den bu yana Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı'nda görev yapıyordu. Ayhan, Türk jinekoloji ve obstetrik alanında önde gelen bir isim olarak biliniyordu ve uluslararası alanda da tanınıyordu. Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde ağır bir viral enfeksiyon nedeniyle tedavi altına alınan Ayhan, yoğun bakımda tedavi görüyordu.

Kadın hastalıkları ve jinekolojik onkoloji alanının önde gelen hocalarından Prof. Dr. Ali Ayhan, bu sabah saatlerinde yaşamını yitirdi.

Hayatını kaybeden Ayhan için yarın saat 11.00'de Başkent Üniversitesi İhsan Doğramacı Konferans Salonu'nda cenaze töreni düzenlenecek. Törenden sonra Doğramacızade Ali Paşa Camisi'nde öğle namazıana müteakip cenaze namazı kılınacak.

Ayhan'ın cenazesi, çarşamba günü memleketi Mersin'in Anamur ilçesinde aile mezarlığına defnedilecek.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.