ABD medyasından dikkat çeken Hamas iddiası

NBC News'a konuşan ABD'li yetkililer, Joe Biden yönetiminin İsrail'in esir takasında başarısız olması halinde Hamas ile tek taraflı müzakereleri düşünebileceğini belirtti. ABD'li yetkililere göre, Biden yönetimi bu seçeneği değerlendirmeye almış durumda.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
11 Haziran 2024 00:29
GÜNCELLEME
11 Haziran 2024 21:37
ABD medyasından dikkat çeken Hamas iddiası
AK
Afife Kaya Editör

ABD'nin Orta Doğu'daki etkinliği sürüyor. NBC News'a göre, ABD'li yetkililer, İsrail'in esir takasında ilerleme kaydedememesi durumunda Hamas ile tek taraflı müzakerelerin kapısını aralıyor.

ABD Başkanı Joe Biden yönetimi, Gazze'deki ABD vatandaşı esirlerin serbest bırakılması için Hamas ile potansiyel müzakereleri tartışıyor. Yapılan değerlendirmelere göre, Biden yönetimi, İsrail'in esir takası ve ateşkes müzakerelerinde başarısız olması durumunda Hamas'la anlaşma sağlamayı düşünüyor.

Müzakerelerin Katar aracılığıyla yürütülebileceği belirtilirken, ABD'nin Hamas'a sunacağı teklif henüz netlik kazanmış değil. Ancak yetkililer, Hamas'ın ABD ile tek taraflı bir anlaşmaya istekli olabileceğini ifade ediyor.

ABD'nin bu adımı, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun altında yoğun baskı oluşturuyor. Gazze'deki esirlerin serbest bırakılması için Hamas ile müzakere etme fikri, İsrail ile Hamas arasındaki ateşkes müzakerelerinin ilerlememesi durumunda "gerçek bir seçenek" olarak görülüyor.

Netanyahu yönetimi, İsrail'de 8 Haziran'da gerçekleşen bir kurtarma operasyonuyla 4 İsrailli esirin kurtarılmasının ardından, Gazze'de yaklaşık 120 esirin hala tutulduğunu tahmin ediyor. Gazze'deki saldırılarda birçok Filistinli hayatını kaybetmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.