THY, yönetim kurulu görevlendirmelerini duyurdu

Türk Hava Yolları (THY), Prof. Dr. Ahmet Bolat'ın yönetim kurulu başkanı ve Şekib Avdagiç'in yönetim kurulu başkan vekili olarak atandığını duyurdu. Aynı zamanda, Prof. Dr. Ahmet Bolat icra komitesi başkanı, Şekib Avdagiç ise icra komitesi başkan vekili olarak görevlendirildi. Doç. Dr. Murat Şeker, Dr. Melih Şükrü Ecertaş ve Ramazan Sarı da icra komitesi üyeleri olarak atandı.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
10 Haziran 2024 21:24
GÜNCELLEME
10 Haziran 2024 22:48
THY, yönetim kurulu görevlendirmelerini duyurdu
AK
Afife Kaya Editör

Türk Hava Yolları (THY), yönetim kurulu ve icra komitesi atamalarıyla ilgili önemli duyurularda bulundu. THY tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yapılan açıklamaya göre, Prof. Dr. Ahmet Bolat, yönetim kurulu başkanlığı görevine getirilirken, Şekib Avdagiç ise yönetim kurulu başkan vekili olarak atanmıştır.

THY'nin açıklamasında, "Yönetim Kurulumuz, yönetim kurulu görev süresi sonuna kadar görev yapmak üzere Prof. Dr. Ahmet Bolat’ın Yönetim Kurulu Başkanı ve Şekib Avdagiç’in Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak atanmasına karar vermiştir." ifadesine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, icra komitesi üyeleri de belirlenmiştir. Buna göre, Prof. Dr. Ahmet Bolat, icra komitesi başkanı olarak atanırken, Şekib Avdagiç ise icra komitesi başkan vekili olarak görevlendirilmiştir. Doç. Dr. Murat Şeker, Dr. Melih Şükrü Ecertaş ve Ramazan Sarı da icra komitesi üyesi olarak atanmıştır.

THY'nin bu stratejik atamaları, şirketin yönetim yapısında güçlü ve deneyimli isimlerin yer almasını sağlayarak, gelecekteki hedeflerine ulaşmada önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Yeni yönetim ve icra komitesi üyelerinin tecrübeleri ile THY'nin global havacılık sektöründe rekabet gücünü artıracağı öngörülmektedir.

Bu atamalar, THY'nin kurumsal yönetim yapısını güçlendirerek, şirketin sürdürülebilir büyüme ve gelişme hedeflerine katkı sağlamayı amaçlıyor. THY yönetimi, bu kararların şirketin uzun vadeli stratejik planlarına uygun olarak alındığını belirtti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.