Rusya, nükleer silah tatbikatının ikinci aşamasını başlattı

Rusya, stratejik olmayan nükleer silah tatbikatının ikinci aşamasına geçti. Ukrayna’ya silah gönderen ve asker desteği vermeyi düşünen Batılı ülkelere göz dağı niteliğindeki tatbikatta Rusya ve Belarus birlikleri ortak hareket ediyor.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
11 Haziran 2024 11:11
GÜNCELLEME
11 Haziran 2024 12:04
Rusya, nükleer silah tatbikatının ikinci aşamasını başlattı
AA
Kaynak AA

Rusya Savunma Bakanlığı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kararıyla stratejik olmayan nükleer kuvvetlerin tatbikatının ikinci aşamasının başladığını duyurdu.

Bakanlık, tatbikat sırasında, Rusya ve Belarus silahlı kuvvetleri birimlerinin stratejik olmayan nükleer silahların savaşta kullanımına yönelik ortak eğitim konuları üzerinde çalışacağını açıkladı.

Tatbikatın Rusya-Belarus Birlik Devleti'nin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü koşulsuz sağlamak amacıyla yapıldığını belirten Savunma Bakanlığı,  Rusya ve Belarus'ta stratejik olmayan nükleer silahların savaşta kullanımına yönelik birimlerin personeli ve ekipmanının hazır olmasını sağlanmanın amaçlandığının altını çizdi.

Açıklamada, tatbikatın ilk aşamasında, Güney Askeri Bölgesi'nde füze birliklerinin İskender operasyonel-taktik füze sisteminin kullanımına yönelik eğitimler aldığı hatırlatıldı.

Rusya Savunma Bakanlığı açıklamasına göre, Rusya Hava ve Uzay Kuvvetleri birlikleri, Kinjal aerobalistik hipersonik füzeler de dahil olmak üzere, özel muharebe birimlerinin havacılık silahlarıyla donatılması ve belirlenen devriye alanlarına uçması konusunda pratik yapıyor.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.