'Deprem Kahini' olarak bilinen Frank Hoogerbeets'yen 5 noktada deprem uyarısı

6 Şubat depreminden önce bölgeye dair uyarılarda bulunan Frank Hoogerbeets'ten Türkiye için yeni bir uyarı geldi. 'Deprem Kahini' olarak bilinen Hoogerbeets, iki bölgeye dikkat çekerek 6 büyüklüğünde bir depremin olabileceğini söyledi.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
11 Haziran 2024 12:52
GÜNCELLEME
11 Haziran 2024 13:10
'Deprem Kahini' olarak bilinen Frank Hoogerbeets'yen 5 noktada deprem uyarısı
EK
Ersin Küçükbarak Editör

Geçmişteki başarılı tahminleriyle tanınan deprem bilimci Frank Hoogerbeets, Türkiye için yeni bir uyarıda bulundu. 6 Şubat 2023 depreminden üç gün önce "Bu bölgelerde 7,5 büyüklüğünde deprem olacak" diyen ve doğru çıkan Hoogerbeets, 18 Nisan 2024'te Tokat'ta gerçekleşen depremi de doğru tahmin etmişti.

Deprem Kahini olarak bilinen Hoogerbeets, sosyal medya hesabından yaptığı son paylaşımda Türkiye'yi de ilgilendiren bir uyarıda bulundu.

Türkiye'de 2 bölgeye işaret etti!

Deprem kahini paylaşımında aralarında Türkiye’den Tokat ve Hatay bölgeleri olmak üzere 5 noktayı işaretledi.

"İşaretli gölgeler yaklaşık değerdir" diyen Hoogerbeets, takipçilerini uyardı.

Hoogerbeets’in, Türkiye’de yuvarlak içine aldığı bölgelerde Adana, Hatay çevresi, Orta ve Doğu Karadeniz bölgesi bulunuyor.

SSGEOS’in resmi internet sayfasında son haritayı yaklaşık değerler üzerinden verdiğini belirtti. Açıklama şu şekilde:



6 büyüklüğünde deprem beklentisi

Hoogerbeets’in paylaşımı üzerine Türk takipçilerden biri, "Bahsettiğiniz bölgede yaşıyorum. Ne kadar güçlü bir deprem bekliyorsunuz?" sorusunu yöneltti. Hoogerbeets ise "Büyük olasılıkla M 6'ya kadar" cevabını verdi.

Bilim dünyasında tartışmalı

Hoogerbeets'in tahminleri bilim camiasında tartışmalara yol açtı. Kullandığı yöntemlerin bilimsel dayanağı olmadığına dair eleştiriler olsa da, geçmişte yaptığı doğru tahminler büyük ilgi ve tartışma yarattı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.