Teleferik faciasının ardından tutuklanan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'e tahliye

Antalya'da bir kişinin hayatını kaybettiği ve yedi kişinin yaralandığı teleferik kazasıyla ilgili tutuklu yargılanan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz tahliye edildi. Kocagöz hakkında, "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" ve "trafik güvenliğini taksirle tehlikeye sokma" suçlamalarıyla karşı karşıyaydı ve 27 yıla kadar hapis cezası talep ediliyordu.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
11 Haziran 2024 17:31
GÜNCELLEME
11 Haziran 2024 17:49
Teleferik faciasının ardından tutuklanan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'e tahliye
EK
Ersin Küçükbarak Editör


31 Mart Yerel Seçimleri'nde AK Parti’den CHP’ye geçen Kepez Belediyesi’nin Başkanı Mesut Kocagöz, kazanın ardından tutuklanmıştı. İlk duruşma Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü ve 14 Nisan'dan bu yana tutuklu bulunan Kocagöz'ün tahliyesine karar verildi.

Savcılık, "Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" ve "trafik güvenliğini taksirle tehlikeye sokma" suçlamalarıyla sanıkların her biri için 27 yıla kadar hapis cezası talep etmişti.

Duruşma, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP’nin Antalya milletvekilleri, il ve ilçe başkanları tarafından takip edildi. İlk duruşmada savunmalar ve müşteki beyanları alındı, ardından yazılı müşteki beyanlarının okunması ve sanık savunmalarının dinlenmesiyle devam edildi.

Kocagöz'ün Savunması

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, savunmasında kazada hayatını kaybeden Memiş Gümüş'ün ailesine başsağlığı dileyerek, "Bakımların eksik olduğu iddiasını kabul etmiyorum. 28 Kasım 2023 tarihinden sonra görevde olmadığımdan suçlamaları kabul etmiyorum" dedi. Kocagöz, başını öne eğecek bir durumunun olmadığını ifade etti.


“Gece boyunca kurtarma ekiplerine tesis bilgilerini aktardım”

Suçlamaları kabul etmeyen ANET Genel Müdür Vekili Ahmet Buğra Samsunlu da ifadesinde şöyle dedi:


“3 aylık bakım 14 gün sürdü”

Teleferik işletmesinde tekniker olarak görev yapan sanık Özgür Ermiş ise, teleferiğin bakım işlerinde çalıştığını ve bakımları tamamen yaptıklarına inandığını söyledi.

3 aylık bakımın 14 gün sürdüğünü anlatan Ermiş, “Bize bakımın 14 günde biteceği, 15'inde hizmete başlayacağı üstler tarafından söyledi” ifadelerini kullandı.

Ermiş’in avukatı, müvekkilinin beraatini talep etti.

“Aralık ayında 156 kalemlik bakım listesi ilettim”

Teleferiğin bakımım ve onarımını üstlenen Megatower isimli şirketin sahibi sanık Serdar Tezcan da olay sırasında İzmir’de olduğunu, haberi alır almaz  Antalya’ya geldiğini kaydetti.

Tesisin günlük, haftalık ve aylık bakımları için sözleşme imzaladıkları bilgini paylaşan Tezcan, iddiaları kabul etmediğini ifade etti.

Şirketinin kayıtlı ve yeterlilik belgesi olduğunu, kendi personellerini kendilerinin eğittiğini dile getirdi.

Tezcan, “Aralık ayında 156 kalemlik bir bakım listesi ilettim. Ocak ayında 19 kalem olarak bize bildirildi.” dedi.

"Düşük tork uyarısını gördüm"

Sanık Suphi Kaplan, olay yanında teleferiği çalıştıran kişinin kendisinin olmadığını söyledi.

Kaplan şunları ifade etti:


Müştekilerin dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti duruşmaya ara verdi. Aranın ardından müşteki yakınlarını dinleyen mahkeme heyeti, 14 Nisan'dan bugüne tutuklu bulunan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün tahliyesini kararlaştırdı.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.