İstismarda kamu çalışanlarına soruşturma izni

Alanya'da özel bir öğrenci yurdunda öğrencilerin istismar edilmesiyle ilgili davada, fail ve bu duruma göz yuman kamu görevlileri hakkında soruşturma açılmasına mahkeme tarafından karar verildi. Kaymakamlık kamu görevlilerinin soruşturulmasına izin vermemişti.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
11 Haziran 2024 19:36
GÜNCELLEME
11 Haziran 2024 20:19
İstismarda kamu çalışanlarına soruşturma izni
AK
Afife Kaya Editör

Alanya'da bulunan bir öğrenci yurdunda yaşanan istismar skandalı, mahkeme kararıyla yeni bir boyuta taşındı. G.R.U. isimli eğitmenin 10 öğrenciyi istismar ettiği iddiası, kamu görevlilerinin dikkatsizliğiyle harmanlanınca, kamuoyunda büyük bir infial yarattı.

Kaymakamlığın önceki kararı, kamu görevlilerinin yargılanmasına izin vermemişti. Ancak mağdur çocukların avukatının Konya Bölge İdare Mahkemesi'ne yaptığı itiraz sonucu, mahkeme soruşturma izni verdi ve G.R.U hakkındaki iki dosya birleştirildi.

Soruşturma kapsamında, özel yurtları denetlemekle görevli olan İlçe Özel Öğrenci Yurtları Denetim Komisyonu üyeleri hakkında da soruşturma açılacak. Mahkeme kararında, görevlilerin denetimleri yeterince yapmadığı belirtildi.

Davanın ilk duruşmasında ortaya çıkan detaylar, skandalın boyutunu gözler önüne serdi. 12 yaşından küçük bir çocuğun birden fazla kez istismara maruz bırakıldığı belirlendi ve bu nedenle iddianame ana dava dosyasıyla birleştirildi.

İstismar skandalıyla ilgili en çarpıcı detaylardan biri, şikayetçi olan ailelere cemaat tarafından teklif edilen rüşvet oldu. Bu olayın üzerine yurt kapatıldı ve soruşturma derinleşti.

Soruşturma sırasında yapılan incelemelerde, şüpheli G.R.U.’nun telefonunda çocuklara ilişkin cinsel içerikli görüntüler tespit edildi. Toplamda 10 çocuğun istismara maruz bırakıldığı belirlenirken, G.R.U. hakkında 94 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İddianame, Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.