İki ilde orman yangını çıktı

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesindeki Sarıdüz köyü ile Mersin'in Mut ilçesindeki Hocantı ve Geçimli Mahallelerinde çıkan orman yangınları, büyük bir felakete dönüşüyor. Henüz belirlenemeyen nedenlerle başlayan yangınlara hava ve karadan müdahale başladı ancak alevlerin yayılması kontrolü zorlaştırıyor. Çanakkale'de 10 hektarlık, Mersin'de ise yaklaşık 10 hektarlık kızılçam ormanlık alan zarar gördü.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
13 Haziran 2024 00:20
GÜNCELLEME
13 Haziran 2024 22:09
İki ilde orman yangını çıktı
Kay
Kaynak Kaynak: AA

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesi ile Mersin'in Mut ilçesindeki ormanlık alanlarda şiddetli yangınlar başladı. Yangınlar, bölgeyi bir cehenneme çevirirken, korku ve endişe dolu anlar yaşanıyor.

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesine bağlı Sarıdüz köyündeki ormanlık alanda meydana gelen yangın, henüz belirlenemeyen bir nedenle başladı. Olayın haber verilmesi üzerine, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü harekete geçerek yangın uçakları, helikopterler ve yer ekipleriyle bölgeye sevk edildi. Ancak alevlerin hızla yayılması üzerine, müdahalenin zorluğu arttı.

Mersin'in Mut ilçesine bağlı Hocantı ve Geçimli Mahallelerinde de benzer bir felaket yaşandı. Belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangına, Mut Orman İşletme Müdürlüğü ile Mersin Büyükşehir ve Mut Belediye itfaiye ekipleri müdahale etti. Ancak rüzgarın da etkisiyle alevler hızla büyüdü ve yaklaşık 10 hektarlık kızılçam ormanlık alanı kül oldu.

Yetkililer, yangının kontrol altına alınamadığını ve alevlerin hala yayılmaya devam ettiğini belirtti. Her iki bölgede de yangının nasıl çıktığı henüz netlik kazanmazken, ekiplerin titizlikle çalışarak alevleri söndürme çabaları sürüyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.