Bakan Şimşek, Asya Altyapı Yatırım Bankası Başkanı Jin ile görüştü

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Asya Altyapı Yatırım Bankası Başkanı Jin Liqun ile yaptığı görüşmede Türkiye'nin sürdürülebilir altyapı projeleri ve diğer öncelikleri için finansman sağlanması konusunda mutabık kaldı.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
11 Haziran 2024 23:16
GÜNCELLEME
11 Haziran 2024 23:17
Bakan Şimşek, Asya Altyapı Yatırım Bankası Başkanı Jin ile görüştü
AK
Afife Kaya Editör

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Asya Altyapı Yatırım Bankası Başkanı Jin Liqun ile Türkiye'nin sürdürülebilir altyapı projeleri ve diğer önceliklerine finansman sağlanması konusunda önemli bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşme, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda gerçekleşti ve basına kapalı olarak yaklaşık bir saat sürdü. Türkiye'nin Banka'nın kurucu üyesi ve 10. büyük sermayedarı olduğu hatırlatıldı. Görüşmede, ülkenin kamu ve özel sektöründeki sürdürülebilir altyapı projeleri, uluslararası bağlantı yolları, dijital ve yeşil dönüşüm gibi önceliklerine finansman sağlanması konusunda mutabık kalındı ve önümüzdeki 3 yıl için somut adımlar atılması kararlaştırıldı.

Banka'nın, Türkiye'nin kalkınmasındaki önemli rolü vurgulanarak, Türkiye'nin bugüne kadar 4,5 milyar dolarlık finansman aldığı belirtildi. Banka'nın üyelerine sunduğu finansmanın ulaştırma ve enerji gibi sektörlerdeki kalkınma projelerine yönelik olduğu ve bu tutarın 50 milyar doları aştığı ifade edildi.

Ayrıca, Banka'nın Türkiye'ye verdiği desteğin, ülkenin makroekonomik politikalarına duyulan güvenin bir göstergesi olduğu belirtildi ve önümüzdeki dönemde de bu desteğin devam edeceği vurgulandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.