Üç hissede kredili işlem yasağı

Borsa İstanbul, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) kararıyla Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında İzmir Fırça Sanayi ve Ticaret, Link Bilgisayar Sistemleri Yazılım ve Donanım Sanayi ve Uşak Seramik Sanayi hisselerine 11 Temmuz'a kadar açığa satış ve kredili işlem yasağı getirdiğini duyurdu.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
12 Haziran 2024 00:27
GÜNCELLEME
11 Haziran 2024 23:27
 Üç hissede kredili işlem yasağı
AK
Afife Kaya Editör

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamaya göre, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) kararıyla devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında üç hisse senedine kredili işlem yasağı getirildi.

İzmir Fırça Sanayi ve Ticaret, Link Bilgisayar Sistemleri Yazılım ve Donanım Sanayi ile Uşak Seramik Sanayi hisseleri için alınan bu önlem, 11 Temmuz tarihine kadar geçerli olacak. Borsa İstanbul, bu hisselere açığa satış ve kredili işlem yapılmasının yasaklandığını duyurdu.

Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yapılan açıklamada, "Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında IZFAS.E, LINK.E ve USAK.E payları 12 Haziran 2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 11 Temmuz 2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar kredili işlemlere konu edilemeyecektir" denildi.

Bu karar, piyasalardaki istikrarı koruma amacıyla alındı. SPK’nın uygulamaya koyduğu tedbirler, özellikle yüksek volatiliteye sahip hisse senetlerinde yatırımcıların korunmasını hedefliyor.

Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi Nedir?

Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS), piyasalarda aşırı dalgalanma yaşanan dönemlerde belirli hisse senetlerine yönelik koruyucu tedbirler alınmasını öngören bir sistemdir. Bu sistem, yatırımcıları olası risklerden koruma ve piyasa düzenini sağlama amacı taşır. SPK, belirli aralıklarla piyasaları gözlemleyerek, gerekli gördüğü durumlarda bu tedbirleri devreye sokar.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.