Ölenleri bırakarak kaçıyorlar

Ankara Masası
|
03 Haziran 2020, Çarşamba - 11:01
Ölenleri bırakarak kaçıyorlar

Libya ordusu: "Hafter milisleri savaş meydanlarında 48 ceset bıraktı"

Hafter'e bağlı milisler kayıplarını savaş meydanlarında bırakarak kaçıyor. Cuntacı milislerde koronavirüs salgını da başgösterdi.

Libya Ordu Sözcüsü Albay Muhammed Kununu,  Öfke Volkanı Operasyonu basın biriminden yayımlanan açıklamasında, Hafter milislerinin savaş meydanlarından kaçarken geride 48 ceset bıraktığını duyurdu, ancak detay vermedi.

Kununu, yeni tip koronavirüs ihtimaline karşı cesetlerin toplanması sırasında koruyucu giysiler giyilmesi ve gerekli tedbirlerin alınması talimatı verdiklerini ifade etti.

Kununu ayrıca orduya bağlı 307. Taburun, Trablus'un güneyindeki Vadi er-Rabi bölgesinde Hafter milislerine bağlı bir birliği topçu ateşiyle hedef aldığı bilgisini paylaştı.

Öte yandan Sirte ve El-Cufra'nın Güvenliğini Sağlama Operasyon Birimi Sözcüsü Tuğgeneral Abdulhadi Dirah, yaptığı açıklamada, Sirte'de Hafter saflarında savaşan 2 Rus paralı askerin Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiğini, ikisinde de virüse rastlandığını belirtti.

Hafter milislerinde koronavirüs salgını

Dirah, Sirte'deki tıbbi kaynakların, 2 paralı askerin virüs nedeniyle öldüğünü doğruladığını kaydetti.

Libya'da başkent Trablus’un güneyine doğru ilerlemeyi sürdüren ordu güçleri, Halife Hafter milislerine ait 2 tank ve 106 top bataryası ele geçirdi.

Milislere ait bir mühimmat aracı ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) yapımı bir zırhlı araç da imha edildi.

Fransa ateşkes görüşmelerinin başalayacak olmasından memnun

Öte yandan, Fransa, Libya hükümeti ile ülkenin doğusundaki gayrimeşru güçlerin lideri Halife Hafter'in ateşkes görüşmelerine yeniden başlamayı kabul etmesini memnuniyetle karşıladı.

Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Agnes von der Mühll, yaptığı yazılı açıklamada, ülkesinin, ülkesinin görüşmelerin bir an önce başlayabilmesi ve ateşkes anlaşmasının imzalanması için gereken desteği sağlayacağını ifade etti.

Birleşmiş Milletler Libya Destek Misyonu (UNSMIL), Libya hükümeti ile Hafter'in ateşkes görüşmelerine yeniden başlamayı kabul ettiğini duyurmuştu.

Ateşkes görüşmeleri ve ilgili güvenlik düzenlemelerinin, BM misyonunun 23 Şubat'ta 5+5 formatındaki ortak askeri komite görüşmelerinde sunduğu anlaşmaya binaen gerçekleştirileceği ifade edilmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/21892/olenleri-birakarak-kaciyorlar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.