Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ulusa seslendi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ateşkes için tek şartı olduğunu belirterek, ”Topraklarımızdan çıkın. Ama sözde değil, eyleme dökün. Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü tanıdığınızı söyleyin. Azerbaycan halkından özür dileyin ve Karabağ’ın Ermenistan olmadığını söyleyin." dedi.
IHA-20201004AW131282
|
04 Ekim 2020, Pazar - 21:17
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ulusa seslendi

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, operasyonlar devam ettiği sırada ulusa seslendi. 

Aliyev, bugün Cebrayil şehri ile Karhulu, Şükürbeyli, Yukarı Maralyan, Çereken, Daşkesen, Horovlu, Mahmudlu, Ceferabad, Decal köylerinin kurtarıldığını açıkladı.

"Paşinyan'ın yalvarmadığı kimse kalmadı"

Eylül olaylarından önce Ermenistan’ı uyardığını ifade eden Cumhurbaşkanı Aliyev, "Yalnız savaşalım, kim kimdir görelim. Ne oldu şimdi? Paşinyan her gün dünya liderlerine çağrı yapıyor. Ben kimseyi aramadım. Hiçbir lideri aramadım, lider çağırmadım. Temaslarım oldu ve beni aradılar. Ama Paşinyan’ın aramadığı, yalvarmadığı, elçi göndermediği, ağlamadığı ve diz çökmediği kimse kalmadı. Bu onun sonu." dedi.

“Azerbaycan askeri onları köpek gibi kovuyor"

Azerbaycan’ın Karabağ’da başarılı bir şekilde ilerlemeye devam ettiğini belirten Aliyev, ”Azerbaycan askeri onları köpek gibi kovuyor. İşgal altındaki topraklarda Azerbaycan bayrakları dikiliyor. Azerbaycan askerleri siperlerinde duruyor, mevzileri bizim elimizde. Tanklarını biz sürüyoruz, diğer silahları da elimizde” ifadelerini kullandı.

“Paşinyan, 'Karabağ Ermenistan değildir' demeli”

Paşinyan’a tek şartı olduğunu vurgulayan Aliyev, ”Topraklarımızdan çıkın. Ama sözde değil, eyleme dökün. Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü tanıdığınızı söyleyin. Azerbaycan halkından özür dileyin ve Karabağ’ın Ermenistan olmadığını söyleyin. Bize Ermenistan kuvvetlerinin işgal altındaki topraklardan çekilmesi için bir takvim versin. Bu yapıldığı taktirde ateşkes yeniden sağlanacaktır" diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/220777/azerbaycan-cumhurbaskani-ilham-aliyev-ulusa-seslendi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.