Opera Sahnesi’nde dünya şarkıları yankılanıyor

Ekim ayında Opera Sahnesi’nde sahnelenecek olan birbirinden özel konser ve temsiller sanatseverlerle buluşacak.
Zeliha Demirci
|
05 Ekim 2020, Pazartesi - 14:48
Opera Sahnesi’nde dünya şarkıları yankılanıyor

Koronavirüs salgını nedeniyle kültürel faaliyetlerden uzak kalanların özlemi diniyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Ekim ayında Ankaralıları sanatla buluşturmaya hazırlanıyor.

Koronavirüs salgını nedeniyle bir süredir sanatsal faaliyetlere ara veren, Ankara Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü (ADOB), Sağlık Bakanlığı koronavirüs Bilim Kurulu tarafından alınan kararlar neticesinde ekim ayı içerisinde Opera Sahnesi’nde konser ve temsiller yapılacağını açıkladı.

Belirlenen hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak düzenlenen yeni seyirci oturma düzeni ile güvenli bir ortamda gerçekleşmesi sağlanacak etkinlikler şu şekilde: 10 Ekim 2020 akşamı Opera Sahnesi’nde soprano Feryal TÜRKOĞLU, mezzo soprano Ferda Yetişer ve piyanist Melahat Ismailova’nın sahne alacağı ‘Dünya Şarkıları’ adlı konserde, İspanyol, Fransız, İtalyan, Rus, Azeri ve Türkçe eserler seslendirilecek.

Program 12 Ekim akşamı S.Rahmaninov, V.Solovyov ve P.I.Çaykovski gibi önemli Rus bestecilerin Rusça şarkıları ve romansları ile ‘Rus Gecesi’ konseri ile devam edecek.

http://www.ankaramasasi.com/haber/222750/opera-sahnesinde-dunya-sarkilari-yankilaniyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.