Erdoğan: "o partiler ölü doğdu"

Ankara Masası
|
04 Haziran 2020, Perşembe - 11:37
Erdoğan: "o partiler ölü doğdu"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti’den ayrılan Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu partiler hakkında ilk kez değerlendirme yaptığı öğrenildi. Erdoğan’ın, DEVA ve Gelecek Partileri’nin ismini vermeden, “Ölü doğdular. Onlarla meşgul olmayın. Onları Ademe (yokluğa) mahkûm edin. Zaten CHP’ye yakın olmak onlar açısından en büyük ayıptır” dediği ifade edildi.

Uzun bir aradan sonra ilk kez yüz yüze yapılan AK Parti MYK toplantısında konuşulanları Hürriyet Gazetesi'nden Abdülkadir Selvi köşesine taşıdı.

Selvi, Erdoğan’ın toplantıda AK Parti’den ayrılan Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu partiler hakkında ilk kez değerlendirme yaptığını yazdı.

Buna göre Erdoğan, DEVA ve Gelecek Partileri’nin ismini vermeden, “Ölü doğdular. Onlarla meşgul olmayın. Onları Ademe (yokluğa) mahkûm edin. Zaten CHP’ye yakın olmak onlar açısından en büyük ayıptır” dedi.

Milletvekili transfer yasası

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın milletvekili transferini önlemeye dönük yasa değişikliğine de değindiği öğrenildi. Erdoğan’ın “Asla bu transferlerle ilgili değil, siyasi ahlakla ilgiliyiz. Siyasi Partiler Yasası ve Seçim Yasası üzerinde bir çalışma yapalım. Sonra bu çalışmayı değerlendiririz” dediği kaydedildi.

Yazarın yazısına git

http://www.ankaramasasi.com/haber/22502/erdogan-o-partiler-olu-dogdu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.