Maraş'ın açılması bir çok ülkeyi rahatsız etti

46 yıl sonra açılacak olan KKTC'deki Maraş sahilleri hakkında Rusya, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler'den peş peşe rahatsızlıklarını dile getiren açıklamalar geldi.
Ankara Masası
|
07 Ekim 2020, Çarşamba - 23:57
Maraş'ın açılması bir çok ülkeyi rahatsız etti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti(KKTC) Başbakanı Ersin Tatar’ın Maraş sahilleri açılacağını açıklamasının ardından dış ülkelerden peş peşe açıklamalar geldi.

Rusya, Avrupa Birliği ve Birlişmiş Milletleri Maraş’ın açılma kararıyla ilgili rahatsızlıklarını dile getirdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, kararın kabul edilemez olduğunu belirtirken 'KKTC'nin Maraş sahillerini açma planından ciddi endişe duyuyoruz" açıklaması yaptı.

“Bir bildiri hazırlıyoruz”

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ise Türkiye'ye çağrı yaparak, "Karar gözden geçirilsin" diye konuştu.

Borrell, Avrupa Parlamentosu'ndaki konuşmasında, "Birleşmiş Milletler nezdindeki anlaşmaya uygun olarak kapalı olan bu bölgenin açılması, anlaşmanın kaba bir şekilde ihlali. Türkiye'ye bu tür faaliyetleri durdurma çağrısını içeren bir bildiri hazırlıyoruz" ifadesini kullandı.

Josep Borrell, "Bu yeni girişim yapıcı değil, yeni gerilime yol açacak ve anlaşmaya yardımcı olmayacak, Doğu Akdeniz'deki karmaşık duruma çözüm bulmayı kolaylaştırmayacak" diye sözlerine ekledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/231121/marasin-acilmasi-bir-cok-ulkeyi-rahatsiz-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.