Bakan Gül'den AİHM'ye tepki

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) Ermenistan'ın başvurusu üzerine verdiği karar için "siyasi" dedi. Bakan Gül, kararın Türkiye açısından hiçbir hükmünün bulunmadığını vurguladı.
Ankara Masası
|
08 Ekim 2020, Perşembe - 15:24
Bakan Gül'den AİHM'ye tepki
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Anadolu Yayıncılar Derneği'nde gazetecilerle bir araya gelerek gündeme dair açıklamalarda bulundu. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) Ermenistan'ın başvurusu üzerine verdiği karara değinen Gül, söz konusu gelişmeyi siyasi ve yanlı olarak değerlendirdi. 


"Ülkemizden bilgi dahi alınmadı"

Kararın Türkiye'den bilgi alınmadan verildiğini ifade eden Gül, "Böyle bir şeyde tedbir kararı baki olmuş da değil. Alelacele Ermenistan'ın gazete küpürleriyle vermiş olduğu birtakım iddiaları üzerine AİHM gibi mahkemenin bu şekilde karar vermesi kabul edilebilir değil. Türkiye'yi zikrediyorsun, Türkiye'yle ilgili bu konuda herhangi bir görüşünü, bilgisini dahi almıyorsun." dedi.

"Kararın kabul edilebilir yanı yok"

"AİHM'in, uluslararası siyasi kurum olmadığını hatırlaması lazım." diyen Bakan Gül, "AİHM bir mahkemedir, bir insan hakları mahkemesidir, siyasi denetim mekanizması, uluslararası kurum değildir. AİHM'in, Ermenistan'ın tezleri doğrultusunda vermiş olduğu, yanlı, hukuki hiçbir temeli olmayan bu kararının kabul edilebilir yanı yoktur." şeklinde konuştu.
 Abdulhamit Gül, kararın Türkiye açısından hiçbir hükmünün, geçerliliğinin bulunmadığını vurguladı.


AİHM'den Türkiye'ye 'geçici tedbir' kararı

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Ermenistan'ın dolaylı yoldan Dağlık Karabağ çatışmasına katıldığı iddiasıyla Türkiye için istediği "geçici tedbir" başvurusunu kabul etti. AİHM kararında, Türkiye dahil çatışmaya doğrudan veya dolaylı olarak dahil olan tüm ülkelerin sivil haklarının ihlaline yol açan eylemlerden kaçınmaya ve sözleşme kapsamındaki yükümlülüklerine saygı göstermeye çağırdı.
http://www.ankaramasasi.com/haber/232388/bakan-gulden-aihmye-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.