Azerbaycan ordusu, Ermeni Scud füzesini havada imha etti

​​Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, Ermenistan’dan Azerbaycan’daki Mingeçevir kentini hedef alan bir Scud füzesinin fırlatıldığını duyurdu.
Büşra Bayrak
|
11 Ekim 2020, Pazar - 08:59
Azerbaycan ordusu, Ermeni Scud füzesini havada imha etti
Hikmet Haciyev, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Ermenistan’dan Azerbaycan topraklarında yer alan Mingeçevir kentine bir Scud balistik füzesinin fırlatıldığını belirtti.

S-300'ler Scud füzesini havada imha etti

Hacıyev, "Ermenistan topraklarından Azerbaycan'ın Mingaçevir kentine bir Scud balistik füzesi fırlatıldı. Hava savunma güçlerimiz S-300’ler sayesinde füzeyi imha etti" ifadelerini kullandı.

Ermeniler saldırdı, Azerbaycan durdurdu

Azerbaycan ordusu, Ermenistan ordusunun ateşkese rağmen gece boyunca düzenlediği saldırıları da önledi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Ermenistan güçlerinin kaybettikleri mevzileri yeniden işgal etmek için gece Hadrut ve Cebrail yönünde küçük gruplar halinde saldırı düzenledi.

Saldırıları önleyen Azerbaycan ordusu, ateşkesi ihlal eden Ermeni hedeflerini de vurdu.

Ateşkesi bozan Ermeni hedefleri yok edildi

Bu çerçevede, 5 T-72 tankı, 6 D-20 ve D-30 obüs topu, 5 mühimmat taşıyan kamyon, 3 Grad füze sistemi, 5 Gvozdika kundağı motorlu obüs, 8 hava savunma sistemi ve radar istasyonu imha edildi.

Ermenistan güçlerinin panik içerisinde olduğu, 1'inci, 5'inci ve 9'uncu motorize piyade alaylarına bağlı askerlerin firar ettiği haber veriliyor.

Mingeçevir üzerinde Ermeni İHA'sı düşürüldü


Öte yandan, sabah saatlerinde Mingeçevir kenti üzerinde uçuş gerçekleştiren Ermenistan'a ait İHA Azerbaycan hava savunma güçlerince düşürüldü.

http://www.ankaramasasi.com/haber/236346/azerbaycan-ordusu-ermeni-scud-fuzesini-havada-imha-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.