Ermenistan'ın füzelerle saldırdığı Gence'de ölü sayısı 9'a çıktı

Ermenistan ordusunun, ateşkesin üzerinden 24 saat geçmeden, Azerbaycan'ın Gence kentine füzelerle saldırması sonucu 9 kişi öldü, 34 kişi de yaralandı.
Büşra Bayrak
|
11 Ekim 2020, Pazar - 12:09
Ermenistan'ın füzelerle saldırdığı Gence'de ölü sayısı 9'a çıktı

Azerbaycan Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, Ermenistan tarafından fırlatılan füzelerin, Gence kentinde sivillerin oturduğu konutlara isabet ettiği belirtildi.

Açıklamada, saldırı nedeniyle 9 kişinin hayatını kaybettiği, 34 kişinin yaralandığı bildirildi.

Masum çocukları ve kadınları vurdular

Saldırının şiddetiyle yıkılan evlerin enkazında arama ve kurtarma çalışmalarının devam ettiği bilgisine yer verilen açıklamada, ölenlerden 4'ünün kadın, yaralılardan ise 16'sının kadın, 6'sının çocuk olduğu aktarıldı.

Füze atılan bölgede 10’dan fazla bina ve 100’den fazla yapı hasar gördü.

Ermenistan devlet terörünü sürdürüyor

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev ise bu vahşete adeta isyan etti.

Hacıyev, Ermenistan'ın ateşkesi hiçe sayarak Gence şehrine, sivil yerleşim birimlerine saldırarak savaş suçu işlediğine dikkati çekti.

Cezasız kalması Erivan'ı daha fazla savaş suçuna teşvik ediyor

Hacıyev, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Ermenistan'ın devlet düzeyindeki terör politikasının sürdüğünü, Erivan yönetiminin cezasız kalmasının onu daha fazla savaş suçu işlemeye teşvik ettiğini belirtti. 

"Vandalizm ve barbarlık"

"Ermenistan'ın durdurulması gerek." diyen Hacıyev, Ermenistan'ın sivil nüfusa yönelik saldırısını "vandalizm ve barbarlık" şeklinde nitelendirerek saldırının Azerbaycan halkına karşı yeni bir soykırım eylemi olduğunu kaydetti. 

Hacıyev, "Askeri operasyonların yapıldığı bölgeden uzak mesafede bulunan sivillere yıkıcı füzelerle saldırmak savaş suçudur. Bu Ermenistan yönetiminin ahlaksız davranışının bir tezahürüdür." ifadelerini kullandı.
http://www.ankaramasasi.com/haber/236515/ermenistanin-fuzelerle-saldirdigi-gencede-olu-sayisi-9a-cikti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.