Soylu: "Siyasete en büyük darbe terördür"

Ankara Masası
|
06 Haziran 2020, Cumartesi - 15:11
Soylu: "Siyasete en büyük darbe terördür"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, vekillikleri düşürülen 3 isimle ilgili konuştu. Soylu, bu olay üzerinden bir "darbe" sözü üretilmek istendiğini belirterek, "Siyasete en büyük darbe terördür. Ülkeye en büyük darbe terördür. Terörü, darbeyi meşrulaştırmak için hukukun, demokrasinin, kardeşliğin yolunu tıkamakla eş tutmayınız." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ağrı'daki Yoncalık Köyü mevkisinde İl Özel İdaresi özel kaynaklarıyla yaptırılan ve 7 bin kişiye istihdam sağlayacak "Ayakkabıcılar Sitesi Temel Atma Töreni"ne katıldı.

Törende konuşan Soylu'nun gündeminde 3 ismin vekilliklerinin düşmesinin ardından yaşananlar vardı. Soylu, "Birkaç gündür Meclis'teki milletvekillerinin hukukun gereği milletvekili statüsünün üzerinden alınması sebebiyle 'darbe' sözü üretmeye çalışıyorlar. Allah’ınızı severseniz, siyasete en büyük darbe terördür. Ülkeye en büyük darbe terördür. Terörü, darbeyi meşrulaştırmak için hukukun, demokrasinin, kardeşliğin yolunu tıkamakla eş tutmayınız" dedi.

"Ağrı Dağı'nda piknik yapacağız"

Soylu konuşmasında, "Şimdi temeli atacağız ve göreceğiz ki aslında önümüze yepyeni bir hayat açılıyor. Söz verdik ve dedik ki Ağrı Dağı'nda piknik yapacağız. İnşallah eylül ayında Cudi'de, ardından Ağrı Dağı'nda çok güzel piknik yapacağız. Buradan dünyaya mesaj vereceğiz ve diyeceğiz ki huzurumuz Cudi'de, Ağrı'da ve bizim Türkiye'mizin 780 bin kilometrekarenin her santimetrekaresindedir." ifadelerini kullandı.

"Bu harcı terörün üstünü kapatmak için döküyoruz"

Çok önemli bir tesisin temel atma töreninde olduklarını belirten Soylu, "Biz biraz sonra dökeceğimiz harcı, bu ayakkabıcılar sitesinin temeline dökmüyoruz. Buraya tek bir şey için geldik. Bu harcı terörün üzerini kapatmak üzere döküyoruz." dedi.

Salgınla mücadele

Türkiye'nin koronavirüs salgınıyla mücadelesi de Soylu'nun gündemindeydi. İçişleri Bakanı salgına ilişkin şunları söyledi:

"Türkiye 21. asrın başından itibaren ortaya koymuş olduğu anlayışın karşılığını, bu salgın dönemindeki mücadelede göstermiştir. Türkiye, liderliğinin farkını, bu salgın dönemindeki mücadelede ortaya koymuştur. Türkiye, salgın döneminde gerçekleştirdiği politikaları, acımasızca eleştirildiği ama yoluna devam ettiği yatırımların faydasını bu salgın döneminde görmüştür. Dünyanın bizden daha zengin, bizden daha gelişmiş ülkelerinin hangi hale geldiğini hep beraber gördük ve yaşadık. Maskeye muhtaç hallerini, yoğun bakım ünitelerine muhtaç hallerini ve günlerce çaresiz bekleyişlerine hep birlikte şahit olduk. Ama Türkiye Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, milletimizin de ferasetiyle birlikte ve bugüne kadar ortaya koyulan politikaların doğruluğunu ispat edercesine bir dönemi, tüm dünya ülkelerine nazaran başarıyla geçmiştir ve geçmeye de devam etmektedir."

http://www.ankaramasasi.com/haber/23718/soylu-siyasete-en-buyuk-darbe-terordur
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.