TSK'da normalleşme başlıyor

Ankara Masası
|
15 Mayıs 2020, Cuma - 15:57
TSK'da normalleşme başlıyor

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TSK'da 1 Haziran'dan itibaren normalleşmenin başlayacağını duyurdu. Akar ayrıca, bedelli asker alımının 20 Haziran, terhislerin de 31 Mayıs'tan itibaren yapılacağını duyurdu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, NTV'nin sorularını yanıtladı.

"Personel temin, atama erteleme, okullardaki eğitim ertelenmişti. Bunları 1 Haziran'dan başlatacağız. 1 Haziran'dan itibaren normalleşme çalışmalarına başlıyoruz" diyen Akar, koronavirüs önlemleri kapsamında ertelenen terhis işlemlerinin 31 Mayıs'tan itibaren başlayacağını, bedelli askerlikte ilk alımın da 5 Haziran'da yapılacağını söyledi. Akar, "bedelli askerlik uygulamasında yeni alım 20 Haziran'da başlayacak. Askere alınacaklara da koronavirüs testi yapılacak" dedi.

''Operasyon bölgelerinde corona virüs vakası yok" açıklaması yapan bakan, "TSK'daki normalleşme planına ilişkin, ilgili arkadaşlarımızla çalıştık. Buradaki en önemli unsurlardan birisi de operasyonların engellenmemesiydi. Onu da başardık" ifadelerini kullandı.

Terörle mücadele
Bakan Akar, terörle mücadele kapsamında ise, 1 Ocak'tan bugüne kadar bin 393 teröristin etkisiz hale getirildiğini de duyurdu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/14517/tskda-normallesme-basliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.