Yurt dışına 2 bin solunum cihazı

Ankara Masası
|
08 Haziran 2020, Pazartesi - 16:55
Yurt dışına 2 bin solunum cihazı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Aşı ve ilaç alanındaki projelerimizle de insanlığa umut olmak istiyoruz. Brezilya'ya şimdiye kadar bin 500'den fazla yoğun bakım solunum cihazının teslimatı yapıldı. Böylece yaklaşık 2 bin yoğun bakım solunum cihazını yurt dışına göndermiş olduk" dedi.

Varank,  'Covid-19 Aşı ve İlaç Projeleri Aylık Değerlendirme Toplantısı'na video konferans yöntemiyle katıldı.

Sadece 2 haftada geliştirdikleri yerli yoğun bakım solunum cihazıyla tüm dünyaya nefes olduklarını söyleyen Bakan, "Aşı ve ilaç alanındaki projelerimizle de insanlığa umut olmak istiyoruz. Brezilya'ya şimdiye kadar bin 500'den fazla yoğun bakım solunum cihazının teslimatı yapıldı. Böylece yaklaşık 2 bin yoğun bakım solunum cihazını yurtdışına göndermiş olduk" dedi.

Türkiye'de yürütülen aşı ve ilaç çalışmalarında gelinen noktaya ilişkin de bilgi veren Varank, Covıd-19 platformu altında 9’u ilaç, 8’i de aşı geliştirme olmak üzere 17 projenin devam ettirildiğini belirtti.

Varank koronavirüs tedavisi için virüs durdurucu rekombinant antikorlar ve immün plazma ürünleri geliştirdiklerini de duyurdu.

Hayvan deneyleri başladı
Aşı geliştirme projelerinde Türkiye’nin dünyayla yarıştığına dikkat çeken Bakan Varank, dünyada çalışılan tüm aşı yöntemlerine ek olarak, daha özgün ve yenilikçi yöntemleri de içeren aşı projelerinin bulunduğunu söyledi. Varank, "Covid-19 proteinlerini taşıyan sentetik yapılarla çalışıyoruz. Şu an etkinlik testleri yapılıyor. RNA temelli aşı projesinin tasarımları yapılıyor. Bahsettiğim aşı projelerinin 3’ünde hayvan deneyleri başladı ve hızla devam ediyor." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/24726/yurt-disina-2-bin-solunum-cihazi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.