Çelik: "Bu şakalar alnınıza yapışır"

Ankara Masası
|
08 Haziran 2020, Pazartesi - 18:47
Çelik: "Bu şakalar alnınıza yapışır"

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu uzun bir aranın ardından Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yüz yüze toplantı yaptı. Toplantının ardından kameraların karşısına geçen Sözcü Ömer Çelik'in gündeminde Yunanistan'ın Türkiye'ye yönelik tehditvari açıklamaları vardı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye ile savaşa hazır olduklarını söyleyen Yunan Savunma Bakanı'na yanıt verdi.

Çelik, "Türkiye bir kabile devleti değildir, hukuk esaslı bir devlettir. Hukuk yoluyla haklarını korumak Türkiye'nin önceliğidir. Başka bir durum söz konusu olduğunda Türk ordusunun dünyanın en güçlü ordularından biri olduğunu, gücünün, kararlılığın tartışılması gerektiğini herkes bilir. Yunan Savunma Bakanı'na bu tür kötü şakalar yapmayın diyoruz. Bu tip şakalar alnınıza yapışır." dedi.

"Rum yönetiminin İslam ve Türk düşmanlığını himaye ettiğini düşünüyoruz"

Koronavirüs sürecinin dünyada dayanışmaya daha çok kapı açacağını düşündüklerini, ancak pek çok kötü olay yaşandığını söyleyen Çelik, "Irkçılar, faşistler her zaman olduğu gibi kafatasçılar bu bilincin engellenmesi konusunda üzerine düşen aynı çirkinlikleri yaptılar. Vatandaşlarımıza ve camilerimize yapılan saldırıları yakından takip ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Çelik şöyle devam etti:

"İslam ve Türkiye düşmanlığı konusunda Avrupa'daki muhataplarımızı bir kez daha uyarıyoruz. 11 saldırının 8'i Türkiye kökenli cami ve derneklere yöneliktir. Ramazan ayında kutsal sayılan değerlerimize saldırı yapılmıştır. Maalesef oradaki yönetimlerin bu saldırıları engelleme noktasında eksik davrandıklarını gözlemliyoruz. Bu kafatasçılar bütün dünyanın başına beladır. Eline fırsat geçtiği zaman Avrupa'daki antisemitizmi yeniden canlandırmaya çalışıyorlar. Bunlarla mücadele insanlık adına yapılması gereken mücadeledir.

Larnaka'da bulunan Tuzla camisinin duvarına Bizans bayrağı asıldı. Köprülü camisinin avlusuna molotof kokteyli ve göçmen düşmanı yazılar yazıldı. Rum yönetiminin sistematik bir şekilde İslam ve Türk düşmanlığını himaye ettiğini düşünüyoruz. Bunlar çok kısa sürede sorumlu yönetimin bulabileceği şeylerdir. Rum yönetimi bunları bulmadığı müddetçe olağan şüpheli olarak değerlendirilecektir bizim tarafımızdan."

Ayasofya konusu

AK Parti Sözcüsü Çelik Ayasofya konusunda ise, "1934'ten beri bu konuda Türk siyasetinde çok tartışma yapılmış. Bu kadar abidevi eserin tabii ki kilise olarak hizmet verdiği dönemlerden sonra cami haline dönüştürülmüş. Milletimizin gözünde muazzam yeri vardır. İnsanlık için son derece önemlidir. Ayasofya Camii olarak kalplerde, gönüllerde özel yere sahiptir. Cumhurbaşkanımızın daha önceki açıklamaları var. Biz çalışırız, yeri geldiği zaman açıklarız diyor. Hala o noktada olduğunu söyleyebiliriz. Bu çalışmalar belli bir noktaya geldiği zaman tabii ki açıklanacaktır. Tabii ki vatandaşlarımızın hissiyatını göz önüne alıyoruz, farkındayız." diye konuştu.

3 ismin vekilliğinin düşmesi

Çelik vekilliği düşen 3 isim hakkında da açıklama yaptı. Sözcü, "Meclisin yaptığı mahkemenin kararının usulü bir şekilde yerine getirmesidir. Bir kişi bu hükmü giydiği andan itibaren genel kurulda okunması gerekirdi. Dönem sonu beklenebilirdi deniyor. Meclis Başkanımız önemli hukukçudur, bütün bunları teker teker açıkladı. Dönem sonu bekletildiği bir uygulama yok. Teamül var diyorlar, böyle bir teamül de yok. Dönem sonuna bırakılması gibi tek bir kesin hüküm yok. Diyorlar ki, konunun uzmanlarına soruldu, dönem sonuna bırakılması kararı dosyanın içerisinde var, bir kere böyle bir karar da yok. Bahsedilen çalışmanın daha önceki Meclis Başkanımız sayın Binali Yıldırım döneminde yapıldığını söylüyorlar. Halbuki bu iki milletvekili ile bilgi sayın Şentop döneminde gelmişti." dedi.

Çelik sözlerine şöyle devam etti:

"Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvurunun bunu geciktirmesi gerektirdiğini söylüyor. Adı üstünde bir şey kesinleştikten sonra Anayasa Mahkemesi'ne başvurular. Bu kesinleşmiş hükümler aleyhine başvuru yapılabilir. Bunun bireysel başvuru olmayacağı son derece açıktır. Meclis'in yaptığı işlem usulü bir işlemdir. Odaklanması gereken şey Meclis'in yaptığı işlem değil mahkemelerin verdiği karardır. Meclis bu işlemi yapmaya mecburdur. Bazı durumlarda kanun milletvekilinin lehine olduğu için kesin hüküm bekletilmiş, çıkan kanundan yararlanmış. Bu dosyalarda da arada yargı paketi çıktığı için milletvekilinin lehine bir sonuç doğurur mu diye bir bekleme sözkonusu olmuş ama lehine bir tecelli etme durumu ortaya çıkmayınca dolayısıyla Meclis Anayasa'nın amir hükmü gereği, içtüzük gereği üzerine düşeni yapmış."

Provokatif paylaşımlar

Çelik, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın normalleşme sürecinde hangi tedbirler alınacağına dair geniş kapsamlı bir sunum yaptığını da açıkladı. AK Parti sözcüsü, bu süreçte sosyal medyada yere alan provokatif mesajlarla ilgili de bilgi verdi. Çelik, "İçişleri Bakanlığımız Türkiye'de Kovid'le ilgili yalan haberlere ulaşmıştır. 11 bin provokatif bilgi paylaşan hesap görülmüştür. Bunların çoğu FETÖ kaynaklı olduğu görülmüştür. FETÖ'nün milletin zor zamanında aynı ihanet duygusuyla hareket ettiği görülmüştür." dedi.

"Vakalar artarsa yeniden değerlendirilir"

Çelik pandemi süreciyle ilgili olarak önceliklerinin normalleşme sürecini korumak ve geliştirmek olduğunu da belirtti. AK Parti Sözcüsü, "Maske takmak, mesafeyi korumak yapılmazsa, vaka sayısı artarsa tekrar değerlendirilecektir. Bizim amacımız sıfır vaka sayısını görmek. O sebeple maskeyi takacağız, mesafeyi koruyacağız, temizliğe dikkat edeceğiz. Buna odaklanırsak neticeyi alırız. Vaka sayısında yükseliş olursa tabii ki o zaman yeni bir değerlendirme yapacağız." ifadelerini kullandı.

CHP'ye Libya eleştirisi

Çelik'in gündeminde Libya'da yaşananlar da vardı. "Hafter'e bağlı milislerin temizlenmesiyle Trablus havaalanı tamamen kontrol altına alınmıştır. Trablus Havalimanı stratejik bir noktaydı. Buradaki Hafter milisleri Libya'daki kardeşlerimize suikast silahlarını burası vasıtasıyla elde ediyorlardı. Bu konudaki başarının da altını çizmek gerekir." diyen Çelik, CHP'yi de Libya konusunda eleştirdi. AK Parti Sözcüsü, "CHP Grup Başkan vekili Hafter'i seküler ve meşru bir kimse, diyaloğa açık bir kimse olarak değerlendirip, BM'nin meşru olarak gördüğü Sarrac yönetimini cihatçı olarak görmüştür. Darbeci birisi için seküler ve makul demek doğrusunu söylemek gerekirse bu derece vahim hata tarihimize girecek bir hatadır. Bu husustan dolayı özür dilemesi gerekir. Oradaki darbeci, gayrimeşru kişiyi seküler ve makul olarak adlandırmak nasıl bir yanılgıdır, doğrusunu söylemek gerekirse bunu öğrenmek isteriz." diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/24824/celik-bu-sakalar-alniniza-yapisir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.