Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TTB çıkışı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Tabipler Birliği'nin Anayasa'ya aykırı faaliyet içinde olduğunu belirterek "Çoklu baro sistemi gibi bir çalışmayı bu yönde de yapmak durumundayız." dedi.
Ankara Masası
|
14 Ekim 2020, Çarşamba - 13:05
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TTB çıkışı
Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hedefinde Türk Tabipler Birliği vardı. TTB'nin Anayasa'ya aykırı faaliyet içinde olduğunu savunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çoklu baro sistemine benzer bir çalışmanın bu yönde de hayata geçeceğinin mesajını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:


"Çözülmesi gereken bir mesele de meslek kuruluşlarının sürdürülemez yapısıdır. TBB başta olmak üzere, terör örgütünden birisini getirip başına koyuyorlar. Ne zamandan beri terörle iç içe olanlar TBB gibi önemli bir kuruluşun başına geçebiliyor. Bunun adı demokratik bir yaklaşım değildir. Bunun adı terör örgütlerinin STK'lara el koymasıdır."
"Biz bunlara hastalarımızı nasıl teslim edeceğiz? Nasıl bunlardan şifa arayacağız? Teröristten bu beklenir mi? Görevlerine mahkeme kararıyla son verilebileceği hükmü vardır. TBB açıkça Anayasa'ya aykırı faaliyet içerisindedir. Çoklu baro sistemi gibi bir çalışmayı bu yönde de yapmak durumundayız. Bu kuruluşlar amaçlarından sapmıştır."
"Milletin değerlerine savaş açmak, görev alanının dışında bildiriler yayınlamak meslek kuruluşlarının görevi olamaz. Bunlarla ilgili çalışmalar yapılmalı. Cumhur İttifakı bu adımları süratle atmalı. Tek tek her meslek kuruluşuyla ilgili düzenleme için Meclisimiz harekete geçmelidir. Mümkünse diğer partilerin de desteğini alarak. Değil ise Cumhur İttifakı ile. Meclis ilk işlerinden biri bu konu olmalıdır. Türk ve Türkiye ismini hak etmeyen meslek kuruluşlarından bu imtiyazları derhal almalıyız. TTB'nin başındaki Türk ifadesi bunlara yakışmıyor. Onlar zaten nefret ediyorlar, biz ellerinden bunu bir an önce almalıyız."
http://www.ankaramasasi.com/haber/249889/cumhurbaskani-erdogandan-ttb-cikisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.