Akar'dan Hafter açıklaması

Ankara Masası
|
10 Haziran 2020, Çarşamba - 16:35
Akar'dan Hafter açıklaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Libya'dan aldıkları son bilgileri paylaştı. "Hafter'in Libya dışında, başka bir ülkede olduğu yönünde gelen haberler var." diyen Akar, "Aldığı gayri hukuki desteklerle Hafter'in başarılı olma ihtimali zaten yoktu." dedi. Yunan Savunma Bakanı'nın tehditvari sözlerine de tepki gösteren Akar, "O bir dil sürçmesidir. Yunanlıların Türkiye ile savaşmak isteyeceğini ben matematik olarak uygun olmadığının, doğru olmadığının altını çizmek istiyorum." diye konuştu.

Bakan Akar, A haber yayınında açıklamalarda bulundu. Akar'ın gündemindeki konulardan biri Libya'da yaşananlardı.

Akar Hafter'in kendi başına bir güç olarak ortaya çıkmadığını, bir takım güçlerin kullandığı bir "araç" olduğunu belirterek, "Bunun geleceğini, kabiliyetini gördüler. Bu destek ortadan kalktıkça Hafter'in de orada kaybolacağı kesin." dedi. Akar, onaylanmamış bazı haberlere göre Hafter'in Libya dışında olduğu bilgisini de edindiklerini belirtti.

"O bir dil sürçmesidir"

Savunma Bakanı Akar, Yunan mevkidaşının "Türkiye ile savaşa hazırız" açıklamasını ise şu sözlerle değerlendirdi:

"O bir dil sürçmesidir. Yunanlıların Türkiye ile savaşmak isteyeceğini ben matematik olarak uygun olmadığının, doğru olmadığının altını çizmek istiyorum. Biz Yunanistan ile Ege'de Kıbrıs'ta Trakya'da bütün sınırlarımızla iyi komşuluk ilişkilerine dayalı olarak, barışçıl yöntemlerle konuşmak suretiyle sorunlarımızı çözebileceğimize inanıyoruz. 23 adanın 16'sı Lozan anlaşmasına karşı-aykırı olarak silahlandırıldı. Gayri askeri statüdeki adalar. Bunu istemek tehdit mi? Karasuları 6 mil, hava sahası 10 mil olan bir ülke yok. Biz bu kadar abartılı durumlar karşısında dahi soğukkanlılığımızı koruyoruz. Görüşelim, konuşalım diyoruz."

Ayasofya konusu

Akar Yunan basınında Ayasofya'da Fetih Suresi'nin okunmasının ardından yer alan sert sözleri de eleştirdi. Bakan, "Ne Yunanistan ne bir başka ülke İslam karşıtlığıyla, Türk karşıtlığıyla bir yere varamaz. Bu yapılan yanlışlar kendilerini etkiler. Kendi açınızdan konuşursanız siz bizim İçişlerimize karışırsınız. Ayasofya her şeyiyle Türkiye Cumhuriyeti'ne ait. Siz bu yapıyı hiçbir şekilde dizayn etmeye kalkamazsınız." ifadelerini kullandı.

Celp işlemleri

Akar celp işlemleriyle ilgili olarak da, "182 bin gencimizin sevkleri, Sağlık Bakanlığı ile koordineli yapılacak testlerin ardından mümkün olacak" açıklaması yaptı.

Milli Savunma Bakanı'na sosyal mesafenin hiçe sayıldığı asker uğurlamaları da soruldu. Bakan Akar konuya ilişkin olarak, "Gençlerimize yakışmayan bazı manzaraları görüyoruz. Sağlıklı dönmeleri ve birliklerine teslim olmaları önemli." dedi.

Terörle Mücadele

Terörle mücadele konusundaki çalışmalara da değinen Bakan, 24 Temmuz 2015'ten bugüne 16 bin 871, bu yılın başından itibaren ise 431 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Akar, "Terör örgütünden kaçışlar çoğaldı. Teslimler çoğaldı. Buraya katılımlar azaldı. Bu terör örgütünün sözde başındakiler, bunun bir çıkar yolu olmadığını anladılar. Bizim dileğimiz alttakilerin de bunu anlamaları. Gelip adalete teslim olmaları." dedi.

Fetö ile mücadele

Akar FETÖ ile mücadele konusunda da bilgi verdi. 15 Temmuz'dan bugüne kadar 19 bin 692 kişinin TSK ile ilişkisinin kesildiğini belirten Akar, şu anda da 4 bin 49 kişinin idari işlemlerinin devam ettiğini belirtti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/25813/akardan-hafter-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.