Çok özlemiştik

Ankara Masası
|
10 Haziran 2020, Çarşamba - 22:29
Çok özlemiştik

Avrupa’da koronavirüs salgını nedeniyle ara verilen futbol heyecanı yeniden başlıyor

Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle futbola ara verilen Avrupa'nın en büyük futbol ülkeleri İspanya, İngiltere, İtalya ile birlikte Türkiye'de de heyecan yeniden başlıyor.

İspanya'da 11 Haziran'da, Türkiye'de 12 Haziran'da, İngiltere'de 17 Haziran'da ve İtalya'da 20 Haziran'da maçlar seyircisiz olarak yeniden başlayacak.

Avrupa'nın 5 büyük futbol liginden Almanya'da ligler 16 Mayıs'ta ligler başlarken Fransa'da ligler tescil edildi ve 12 puan farkla liderlik koltuğunda bulunan PSG şampiyon oldu.

Devam eden liglerde kalan 8 haftada takımlar maçlarda 5 oyuncu değişikliği yapabilecek.

Almanya'da maçlar seyircisiz oynanmaya devam ederken İspanya, İngiltere, İtalya ve Türkiye'de de koronavirüs önlemleri kapsamında maçlara seyirci alınmayacak. 

Rusya'da ise 21 Haziran'da ligler yeniden başladığında maçlara stat kapasitesinin yüzde 10'u oranında seyirci alınacak. 

İspanya La Liga

İspanya'da salgın nedeniyle 10 Mart tarihinde ara verilen ligler, 11 Haziran'da seyircisiz olarak yeniden başlayacak. 

20 takımlı ligde perşembe gününden itibaren 28. hafta maçları oynanacak. Barcelona 58 puanla liderlik koltuğunda bulunurken en yakın takipçisi Real Madrid ise 56 puanla ikinci sırada yer alıyor. 

Ligde ilk maç perşembe günü Sevilla ile Real Betis arasında oynanacak. Lider Barcelona, cumartesi günü Mallorca ile deplasmanda karşılaşacak. Real Madrid ise pazar günü evinde Eibar’ı konuk edecek.

İngiltere Premier Lig

İngiltere'de 13 Mart'ta ara verilen lig maçları, 17 Haziran'dan itibaren seyircisiz olarak devam edecek.

20 takımlı ligde son 9 maça girilirken Liverpool, açık ara liderliği elinde tutuyor. Liverpool, 82 puanla ilk sıradayken en yakın takipçisi Manchester City ise 57 puanda bulunuyor. 

İtalya Serie A

İtalya’da ligler 20 Haziran’dan itibaren devam edecek.

20 takımlı ligde Juventus 63 puanlar lider konumdayken, Lazio ise 62 puanla ikincisi sırada yer alıyor. 

Türkiye Süper Ligi

Türkiye'de koronavirüs salgını nedeniyle ara verilen 2019-2020 sezonuna, yaklaşık 3 aylık aranın ardından cuma günü oynanacak maçlarla devam edilecek.

Trabzonspor, son 8 haftaya 53 puanla lider olarak giriyor. En yakın takipçisi de aynı puanla Medipol Başakşehir. Şampiyonluk yarışına devam eden Galatasaray 50 puan, Demir Grup Sivasspor ise 49 puanda bulunuyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/26027/cok-ozlemistik
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.