ABD yine haddini aştı! <br> Çavuşoğlu noktayı koydu

Ankara Masası
|
11 Haziran 2020, Perşembe - 14:50
ABD yine haddini aştı! <br> Çavuşoğlu noktayı koydu

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Yıllık Uluslararası Dini Özgürlükler Raporu’nda yer alan, “İstanbul’daki eski bir Ortodoks Hristiyan katedrali, şimdi ise bir anıt olan Ayasofya, dini tarihine saygı duyulacak şekilde korunmalıdır.” ifadelerine yanıt Dışişleri'nden geldi. Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, "ABD gibi bir ülkenin Türkiye'yi sorgulaması abesle iştigal. Irkçılık var, Müslüman düşmanlığı, yabancı düşmanlığı var." dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, birçok ülkedeki dini kısıtlamalar ve azınlıkların durumunu değerlendirdiği Uluslararası Dini Özgürlükler Raporu'nun güncellenmiş son halinde, Türkiye'de dini özgürlüklerin endişe verici bir boyutta seyrettiği değerlendirmesinde bulundu.

Raporda “İstanbul’daki eski bir Ortodoks Hristiyan katedrali, şimdi ise bir anıt olan Ayasofya, dini tarihine saygı duyulacak şekilde korunmalıdır.” sözlerine de yer verilmesi Türkiye'de sert tepkiye neden oldu.

"Müslüman düşmanı"
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu NTV canlı yayınında konuya ilişkin yaptığı açıklamada ABD'ye sert çıktı. Çavuşoğlu, "Ayasofya kesinlikle uluslararası bir konu değildir. Kimse Türkiye'yi sorgulamasın. ABD gibi bir ülkenin Türkiye'yi sorgulaması abesle iştigal. Irkçılık var, Müslüman düşmanlığı, yabancı düşmanlığı var." dedi.

"İç işlerinizle ilgilenin"
Bakanlık Sözcüsü Hami Aksoy'dan da rapor için sert bir açıklama geldi.

Aksoy, "Ayasofya ve Kariye, Türkiye Cumhuriyeti'nin mülkiyetindedir ve her türlü tasarruf yetkisi Türkiye'nin iç işlerini ilgilendiren bir konudur. Verilecek kararlar başka ülkelerin işi olamaz" ifadelerini kullandı.

Açıklamada ırkçılığın arttığı ABD'ye 'iç işlerinizle ilgilenin' çağrısı yapıldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/26142/abd-yine-haddini-asti-cavusoglu-noktayi-koydu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.