Kaboğlu'ndan geri adım

Ankara Masası
|
12 Haziran 2020, Cuma - 14:27
Kaboğlu'ndan geri adım

CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu, Ayasofya ve Sultanahmet konusunda söylediklerinden geri adım attı.

CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu'nun Ayasofya’nın camiye çevrilmesi konusunda konuşurken söylediği, "Ayasofya da müze olarak korunmalı, hatta Sultanahmet de müze olmalı" sözleri siyasette gerilimi arttırmıştı. AK Parti'den büyük tepki gören bu sözler üzerine Kaboğlu, "Benim öyle bir beyanım olmadı, zaten böyle bir şey söz konusu olamaz" dedi.

Hürriyet'ten Abdülkadir Selvi'ye konuşan Kaboğlu, "Benim ‘Burası ibadethane olmaktan çıkarılsın’ gibi bir beyanım olmadı" dedi.

Meclis tutanaklarına geçen sözlerinin hatırlatılması üzerine ise CHP'li vekilin yanıtı "Ayasofya müzedir ama ibadethane olarak da kullanılıyor. Sultanahmet’in hiçbir zaman ibadethane olmaktan çıkarılması değil, daha evrensel bir bakış açısıyla empati yapma anlamında söyledim. Yoksa öyle bir şey söz konusu olamaz” şeklinde oldu.

Kaboğlu'nun sözleri hem sosyal medyada hem de siyaset cephesinde tepkilere neden olmuş, en sert tepki de AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten gelmişti. Çelik, "Siyaseti zehirlemek için konuşuyorlar. Bunlarla mücadele etmeye devam edeceğiz." demişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/26579/kaboglundan-geri-adim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.