Yine AYM, Yine CHP

Ankara Masası
|
13 Haziran 2020, Cumartesi - 14:24
Yine AYM, Yine CHP

CHP bekçilerle ilgili düzenlemeyi Anayasa Mahkemesi'ne götürmeye hazırlanıyor.

CHP yine Meclis'ten geçen bir yasayı Anayasa Mahkemesi'ne götürecek. Ana muhalefet Yüksek Mahkeme'nin kapısını bu kez bekçi düzenlemesi için çalacak.

Bekçilere verilen yetkilerin Anayasa'ya aykırı olduğu görüşünde olan CHP, 18 maddelik kanunun 5, 6 ve 7. maddelerindeki yedi düzenlemeye itiraz ediyor.

Milliyet'e konuşan İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu, teklifteki bazı düzenlemelerin tartışmaya gerek olmayacak kadar açık şekilde Anayasa'ya aykırılık içerdiğini savundu.

"Keyfi yetkiler var"

Kaboğlu, "Bekçilere tanınan geniş ve keyfiliğe açık yetkiler, devletin ahlak polisliği yapması ve bireylerin hayat tarzına müdahale etmesi riskini içermektedir. Teklifteki birçok düzenleme; hukuki belirlilik ve güvenlik ilkelerine aykırıdır ve keyfi durumlar yaratmaya elverişlidir. Bu kapsamda Anayasa Mahkemesi'ne başvurumuzu yapacağız" dedi.  

İnfaz yasasını da taşımışlardı

CHP geçtiğimiz günlerde de kamuoyunda af yasası olarak bilinen infaz yasasını Yüksek Mahkeme'ye taşımıştı. Hatta ana muhalefet bu kanun için AYM'nin kapısını iki kez üst üste aşındırdı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/27159/yine-aym-yine-chp
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.