Turuncu listeden biri daha eksildi

Ankara Masası
|
14 Haziran 2020, Pazar - 14:00
Turuncu listeden biri daha eksildi

Hakkari ve Diyarbakır'da biri turuncu listede aranan 3 terörist ile Barış Pınarı Bölgesinde 3 PKK'YPG'li etkisiz hale getirildi

 İçişleri Bakanlığı, Hakkari ve Diyarbakır'da düzenlenen operasyonlarda biri turuncu listede aranan 3 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, iç güvenlik operasyonları kapsamında Hakkari kırsalında, Hakkari ve Van İl Jandarma Komutanlıkları koordinasyonunda, Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve jandarma komando birliklerinin katıldığı hava destekli operasyonda Faraşin bölgesinde 2 teröristin etkisiz hale getirildi.

Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğünce düzenlenen hava destekli operasyonda da bir teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

1 milyon TL ödülle aranan terörist etkisiz hale getirildi

Açıklamada, "Diyarbakır'da etkisiz hale getirilen teröristin 1 milyon TL'ye kadar ödülle turuncu listede yer alan sözde Amed eyaleti maliye ve cephane sorumlusu 'Seyit Batman' kod adlı Ekrem İptaş olduğu tespit edilmiştir. Böylelikle son iki günde Siirt, Faraşin bölgesi ve Diyarbakır'da gerçekleştirilen iç güvenlik operasyonlarında etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 7 olmuştur." ifadeleri kullanıldı.

Barış Pınarı Harekatı bölgesinde 3 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı da(MSB), Barış Pınarı Harekatı bölgesinde 3 PKK/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

MSB açıklamasında, "Terör örgütü PKK/YPG'nin huzur ve güven ortamını bozmaya dönük yeni sızma ve saldırı girişimleri önlendi. Barış Pınarı bölgesinde 3 PKK/YPG’li terörist, kahraman komandolarımız tarafından etkisiz hale getirildi." denildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/27518/turuncu-listeden-biri-daha-eksildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.