Mehmetçiğin "pençe"si yerle bir etti

Ankara Masası
|
15 Haziran 2020, Pazartesi - 10:31
Mehmetçiğin "pençe"si yerle bir etti

Milli Savunma Bakanlığı Pençe-Kartal Operasyonu'nda teröristlere ait 81 hedefi imha etti.

Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü hedefleri vuruldu. Pençe-Kartal Operasyonu'nda 81 hedef imha edildi.

Harekata ilişkin açıklama bakanlığın Twitter hesabından yapıldı. Buna göre Irak'ın kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından üs olarak kullanılan Sincar, Karacak, Kandil, Zap, Avaşin Basyan ve Hakurk'taki terör yuvalarına yönelik düzenlenen Pençe-Kartal Operasyonu, teröristlere ağır darbe indirdi.

Operasyondan görüntülerin de paylaşıldığı mesajda, "Pençe-Kartal Operasyonu ile ülkemizi, milletimizi ve hudut güvenliğimizi tehdit eden teröristlere ait barınak, sığınak ve mağaralardan oluşan 81 hedef imha edilmiştir. Uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüşlerdir." denildi.

Yerli ve milli mühimmat

Harekatta azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak terör örgütünün bölgedeki varlığına ağır bir darbe indirildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Harekatın planlama ve icrasında sivil halkın can ve mal güvenliği ile çevrenin korunması konusunda azami hassasiyet gösterilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye, en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir."

Akar bizzat yönetti

Operasyonu Milli Savunma Bakanı Akar bizzat yönetti. Akar operasyonu gece saatlerinden sabaha kadar Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Merkezi’nden saniye saniye takip etti.

Akar'a Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal da eşlik etti.

Milli Savunma Bakanı Akar sonrasında da, operasyona katılan pilotlarla telsizden görüşerek harekatın başarıyla tamamlanmasından dolayı tebrik etti.

https://twitter.com/tcsavunma/status/1272415730068307968

http://www.ankaramasasi.com/haber/27917/mehmetcigin-pencesi-yerle-bir-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.