Mimarlar Odası'ndan Saraçoğlu Mahallesi projesine tepki

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş, Saraçoğlu Mahallesi'nin yenilenmesini kapsayan projeye tepki gösterdi.
Ankara Masası
|
22 Ekim 2020, Perşembe - 15:10
Mimarlar Odası'ndan Saraçoğlu Mahallesi projesine tepki
Ankara'nın kalbinde Kızılay'ın göbeğinde bulunan Saraçoğlu Mahallesi yenileniyor. Proje çerçevesinde 44 tescilli yapı restore edilecek. Bölgedeki ağaçlar tamamen korunacak. Dere yatağının da canlandırılacağı çalışmalar sonrası biyolojik gölet oluşturulacak.

Tezcan Karakuş: Edep ya hu

Tanıtım toplantısı yapılan "Ankara Saraçoğlu Mahallesi Koruma, Yenileme ve Yaşatma Projesi"ne Mimarlar Odası'dan ise tepki var. Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında "Saraçoğlu Mahallesi'ni zorla boşalt, insansızlaştır. Bakımsız bırak kapısını penceresini kır, metruk hale getir,sonra da metruk halinden kurtarıyoruz de. Edep ya hu" ifadelerini kullandı.



Çiğdem Toker: Alay ediyorlar

Bir diğer tepki ise Sözcü gazetesi yazarı Çiğdem Toker'den geldi. Toker de sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Saraçoğlu metruk halinden kurtuluyor" muş. Ankaralıyla alay etmek böyle bir şey olmalı. Saraçoğlu'nu metruk hale getiren de iktidar, "kurtarma" yalanıyla ranta yol veren de. Bunları biliyoruz.
Bilmediğimiz, yerel yönetimlerin neden hiç ses vermediği."  
http://www.ankaramasasi.com/haber/279871/mimarlar-odasindan-saracoglu-mahallesi-projesine-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.