Kene kabusu büyüyor

Ankara Masası
|
15 Haziran 2020, Pazartesi - 14:15
Kene kabusu büyüyor

Kene tehlikesi büyüyor. Sivas'ta ölenlerin sayısı 7'ye yükseldi.

Türkiye bir yandan koronavirüsle mücadelesini sürdürürken bir yandan da büyüyen kene kabusuyla karşı karşıya kaldı. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle tedavi gören bir kişi daha hayatını kaybetti.

Böylece sadece Sivas'ta KKKA şüphesi ile ölenlerin sayısı 7'ye yükseldi. Toplamda hayatını kaybedenlerin sayısı ise 15...

Keneyi kendisi çıkarttı

Sivas'taki ölüm, Koyulhisar ilçesi Camikebir Mahallesi'nde meydana geldi. 80 yaşındaki Gürsen Kaya, vücuduna yapışan keneyi fark edip çıkarttı.

Bir süre sonra rahatsızlanan Kaya, yakınları tarafından Koyulhisar İlçe Hastanesi'ne götürüldü.

Kaya, burada yapılan müdahalenin ardından Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. 

Yaklaşık 4 gündür Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle tedavi gören Kaya, anestezi yoğun bakım servisinde müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Kaya'nın cenazesi, ailesi tarafından morgdan alınarak defnedilmek üzere Koyulhisar'a götürüldü.

Bakanlık da uyardı

Sağlık Bakanlığı da artan vakalar üzerine açıklama yaptı. KKKA Bilim Kurulu'nda, alınacak tedbirler ve yürütülecek çalışmaların masaya yatırıldığını belirten bakanlık, tüm vatandaşları kene tehlikesine karşı uyardı.

"Pantolon paçaları çorapların içine sokulmalı"

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Kene yönünden riskli alanlara gidilirken, mümkün olduğu kadar vücudu örten giysiler giyilmeli, pantolon paçaları çorapların içerisine sokulmalı ve ayrıca kenelerin elbise üzerinde rahat görülebilmesi için açık renkli kıyafetler tercih edilmelidir" denildi.

4'e katlanabilir

Uzmanlar da, kenelerin bu yıl sıcak hava nedeniyle beklenenden yaklaşık 1,5 ay önce ortaya çıktığını belirtiyor. Buna bağlı olarak Kırım Kongo Kanamalı Ateşi vakalarının arttığını belirten uzmanlar, önlem alınmaması durumunda vaka sayısının geçen yıla göre 3-4 kat artabileceğini belirtiyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/28026/kene-kabusu-buyuyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.