Gürsel Tekin'in HDP hassasiyeti

Ankara Masası
|
16 Haziran 2020, Salı - 10:10
Gürsel Tekin'in HDP hassasiyeti

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, HDP’nin iki koldan Ankara’ya yönelik yürüyüşü için “Kardeşlik buluşması” dedi.

Musa Farisoğulları ve Leyla Güven ile birlikte Enis Berberoğlu’nun milletvekilliklerinin düşürülmesinin ardından HDP’nin CHP'ye yönelik ortak mücadele çağrısı gündemdeki yerini koruyor. Söz konusu çağrıya ana muhalafet cephesinden net bir karşılık gelmezken CHP'li milletvekilleri yaptıkları açıklamalar ile takınacakları tavırları belli etmeye başladı.

Habertürk ekranlarında canlı yayın konuğu olan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, HDP’nin iki koldan Ankara’ya yönelik yürüyüşü için destek mesajı verdi. Yürüyüş programı için, "Bir kardeşlik göstergesidir." değerlendirmesinde bulunan Tekin, "Türkiye’nin bütünlüğünü sembolize eden bir meseledir. Şiddet olmadığı sürece her türlü yürüyüş demokratik haktır ve desteklenmelidir." dedi.

Tekin şu şekilde devam etti: Türkiye terörle tabii ki mücadele edecek. Türkiye’nin terörle mücadele etmesi başka demokratik hak başka şeydir. Üç seçilmiş milletvekili anayasaya aykırı olmasına rağmen vekillilikleri düşürülmüştü. Siyasi partiler kendi demokratik tepkilerini gösterecektir. Bu yürüyüş sadece Diyarbakır’dan başlasa ben de yanlıştır derdim. Ancak ülkenin başka ucundan Edirne’den Hakkari’den Ankara’da buluşulacaksa bu kardeşlik buluşmasıdır. Partiyi eleştirilebiliriz ama milyonlarca kişinin oy verdiği partinin seçmenini de düşünmek zorundayız.

http://www.ankaramasasi.com/haber/28323/gursel-tekinin-hdp-hassasiyeti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.