Nedim Şener: HDP yoktur, PKK vardır

Ankara Masası
|
17 Haziran 2020, Çarşamba - 09:49
Nedim Şener: HDP yoktur, PKK vardır

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, HDP'nin terör örgütü PKK ile olan bağlantısını, parti yöneticilerinin geçmiş dönemde yaptığı açıklamaları hatırlatarak gözler önüne serdi.

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, bugün "HDP yoktur, PKK vardır" başlıklı bir köşe yazısı kaleme aldı. Şener'in gündeminde HDP'li isimlerin televizyon programlarına davet edilmediği yönündeki eleştiriler vardı.

HDP'nin terör örgütü PKK ile olan bağlantısını, parti yöneticilerinin geçmiş dönemde yaptığı açıklamaları hatırlatarak gözler önüne seren Şener, "Hafıza önemli" dedi. Şener, "DTP, BDP en son HDP adıyla sadece PKK terör örgütü ve onun elebaşı Öcalan’ın siyasi sözcülüğünü yapan siyasetçiler bu sözleriyle, kendilerinin hiçbir inisiyatifinin olmadığını da anlatmış oluyor.Tek görevleri, terör örgütü PKK ve onun kurucusu Öcalan’ın ağzına bakmaktan ibaret." ifadelerini kullandı.

İşte Hürriyet yazarı Şener'in köşesine taşıdığı ve HDP-PKK ilişkisini bir kez daha gün yüzüne çıkaran o açıklamalar:

Gültan Kışanak:“Kürt sorunu, Kürt halkını ve onun iradesini, Kürt halk önderi sayın Abdullah Öcalan’ı muhatap kabul ederek çözülecek bir sorundur.” (30 Eylül 2012)

Selahattin Demirtaş: “Müzakere ile savaş durdurulur. Biz müzakere istiyoruz. Hükümetin müzakere için muhatapları BDP, KCK, Öcalan ve PKK’dır.” (6 Ekim 2012)

Pervin Buldan:“Kürt sorununun çözümü için sayın Öcalan, BDP ile Kürt halkı ve gerillalar muhatap alınmalıdır. Bir tarafı dışında bırakırsanız süreçten olumlu sonuç çıkmaz.” (6 Ocak 2013)

Sezai Temelli: “Barışın muhatabını yok sayarak Kürt meselesini çözemezsiniz. Bu meselenin muhatabı da sayın Öcalan’dır.” (12 Mayıs 2019)

Mithat Sancar: “İmralı’nın kapılarını açın ki barışın yolu sonuna kadar açılsın. Barışın yolu açılacaksa Öcalan mutlaka ve mutlaka bu yolun ışığı olarak en önemli rolü üstlenecektir. O nedenle diyoruz: Tecrit sadece bizim meselemiz değildir, bu ülkenin, barışının meselesidir.” (23 Şubat 2020)

http://www.ankaramasasi.com/haber/28861/nedim-sener-hdp-yoktur-pkk-vardir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.