İşten çıkarma yasağı uzayacak mı?

Ankara Masası
|
17 Haziran 2020, Çarşamba - 12:41
İşten çıkarma yasağı uzayacak mı?

Ekonomide koronavirüs önlemleri kapsamında getirilen 3 aylık işten çıkarma yasağına ilişkin yeni açıklama geldi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk oldu.

Selçuk herkesin merak ettiği işten çıkarma yasağı konusunda son açıklamayı yaptı. Selçuk, "Fesih kısıtını (işten çıkarma yasağı) 3 ay daha uzatacağız." dedi.

Kıdem tazminatı düzenlemesi 2022'de

Bakan Selçuk kıdem tazminatı konusunda yapılacak düzenlemelere de değindi. Selçuk, "Hedeflerimizden biri, işçimizin kazanılmış haklarının geri gitmemesi. Çalıştığımız modellerde bunu sağladık. Kıdem tazminatında 1 senelik çalışmanın karşılığında 30 gün kıdem alma... Yüzde 8,33 korunmakla kalmıyor, aslında üstüne çıkıyoruz." dedi.

Yeni kıdem tazminatı düzenlemesi için yürürlük tarihini 2022 olarak hedeflediklerini belirten Selçuk, "Kıdeme hak kazanarak işten çıkışı yapılanlar yüzde 24 seviyesinde. Yani her 4 kişiden 1'i ancak kıdem tazminatı alıyor." şeklinde konuştu

Devlet katkısı

Selçuk tamamlayıcı emeklilik sisteminde devlet katkısı koyacaklarını da açıkladı. Bakan, "Çoğu ülkedeki tamamlayıcı emeklilik sistemlerinde devlet katkısı yok ama biz burada yüzde 1 oranında devlet katkısı koyacağız." ifadelerini kullandı.

Sosyal yardımlar

Kovid-19 sürecindeki sosyal yardımlar konusuna değinen Selçuk, Sosyal Koruma Kalkanı'yla yaklaşık 20,5 milyar liralık nakdi destek sağladıklarını belirtti.

3.faz sosyal yardım desteği ile 1 milyon 680 bin haneye daha yardım ulaştırdıklarını söyleyen Bakan, "Süreç devam ediyor." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/28963/isten-cikarma-yasagi-uzayacak-mi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.